Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Steinar Hansson er død

Mediemannen Steinar Hansson døde natt til tirsdag, 57 år gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Steinar Hansson sa at det måtte være et mål for en pressemann å dø uten venner. Det gjorde han absolutt ikke, sier formann i Norges presseforbund Per Edgar Kokkvold til Dagbladet.no.

Kokkvold kjente Hansson godt, de jobbet som kolleger i Arbeiderbladet. Og det som preget Hansson var hans opptatthet av å være uten bindinger.

- Det klarte han også i stor grad, sier Kokkvold, som fremholder at han aldri leste en artikkel av Hansson som var bortkastet tid.

- Han var en formens mester som alltid hadde noe å meddele.

Viktig for Dagbladet

- Han vil bli savnet som en markant, uavhengig og spennende kommentator og analytiker, sier Dagbladetets ansvarlige redaktør Thor Gjermund Eriksen til Dagbladet.no.

Hansson var kulturredaktør i Dagbladet fra 1991 til 1994. Det er Journalisten som melder at Hansson måtte gi tapt i kampen mot kreften.

Hansson hadde en lang karriere som journalist, redaktør og forlagsmann bak seg. Han startet i Dagbladet som politisk journalist og ble senere kulturredaktør.

- Han satte et veldig sterkt preg på Dagbladet i den perioden han var her, sier Eriksen.

La om Dagsavisen

Hansson var ansvarlig redaktør for Dagsavisen, tidligere Arbeiderbladet, fra 1995 til 2001.

Han var arkitekten bak omleggingen av avisen til en moderne og uavhengig avis, der han tok avisa ut av A-pressesamarbeidet og etablerte en egen stiftelse. Han flyttet også avisa tilbake til Oslo sentrum fra Hasle.

Hansson var kjent for sine uredde uttalelser.

- Ved neste valg burde vi få anledning til å velge et nytt folk. Det vi har, er blitt pinlig å skilte med, sa han etter valget i 2000.

Før han begynte i Dagbladet, var Hansson i en periode også kulturredaktør i Arbeiderbladet.

Oslo-mannen var også forlagsredaktør i Cappelen på 80-tallet, han var ansvarlig redaktør og journalist i Ny Tid, og han var også en periode pressesekretær i SV.

I 2002 ble han leder for planleggingen av Ibsen-året i 2006.

Steinar Hansson ble i 1999 hedret med den store journalistprisen.

Den tidligere redaktøren har vært kreftsyk siden i fjor høst.

<B>STEINAR HANSSON:</B> Fikk den store journalistprisen i 1999. Nå er mediemannen gått bort.
ALDRI BORTKASTET:</B> - Han var en av de få pressefolk som skrev mye, men som likevel alltid var verdt å lese, sier Norsk Presseforbunds Per Edgar Kokkvold. Han jobbet sammen med Hansson i Arbeiderbladet, nå Dagsavisen.
<B>SATTE STERKT PREG PÅ DAGBLADET:</B> Dagbladets ansvarlige redaktør Thor Gjermund Eriksen forteller om en kulturredaktør som på starten av 90-tallet preget Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!