Steinar Sagen om «Little Steven»-avskjed: - Veldig trist

Skuespillerne fra serien håper på mer «Lilyhammer».

GUTTA PÅ TUR: Steinar Sagen, Steven Van Zandt og Trond Fausa Aurvåg var alle sentrale karakterer i «Lilyhammer». Nå kan det være slutt. Foto: Rubicon
GUTTA PÅ TUR: Steinar Sagen, Steven Van Zandt og Trond Fausa Aurvåg var alle sentrale karakterer i «Lilyhammer». Nå kan det være slutt. Foto: Rubicon Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går skrev Steven van Zandt på Twitter at det ikke blir flere sesonger av «Lilyhammer».

Han bekreftet også dette til Dagbladet på telefon fra New York.

- Det er trist fordi jeg elsker serien. Jeg vil takke det norske folket for at de tok meg inn i stua og fikk meg til å føle meg som en nordmann. Det var en fantastisk opplevelse, sa han. 

Netflix har vært med på å finansiere serien, og gikk tidligere i dag ut og bekreftet van Zandts påstand.

Rubicon og NRK mener imidlertid fortsatt at det er muligheter for en fjerde sesong, uten van Zandt og Netflix på laget. Skuespillerne fra serien sier til Dagbladet at det er leit om serien går dunken.

- Livet går videre Steinar Sagen spiller taxisjåføren Roar Lien i serien, og forteller til Dagbladet at innspillingen av serien var morsom. Han synes det er leit at det kanskje ikke blir mer.

- Det er veldig trist. Jeg hadde håpet det skulle bli mer. Det er masse igjen å hente i historien, men det hadde overraska meg om det fungerte uten Steven, sier Sagen.

Sagen har merka at serien er populær i utlandet, og ble nylig stoppet i Barcelona av et italiensk par som hadde sett han på skjermen.

- Serien har på sett og vis satt Norge og Lillehammer på kartet. Det er flere historier igjen, men livet går videre uten «Lilyhammer» òg, forteller Sagen, som ønsker seg en spin-off serie om Rune Lien som taxisjåfør i New York.

- Har vært et eventyr Marian Saastad Ottesen og Nils Jørgen Kaalstad er samboere i virkeligheten, men spiller i «Lilyhammer» to forskjellige roller. Ottesen som læreren Sigrid Haugli og Kaalstad som trafikklæreren Dag Solstad.

Begge synes det er synd at serien kan være over, men tror man kunne fortalt flere gode gangsterhistorier fra Lillehammer.

- Er det over, så er det over. Man kan ikke lage «Lilyhammer» uten Steven, men man kunne sikkert laget noen artige spin-offs med andre karakterer fra serien, sier Kaalstad til Dagbladet. 

Paret var nylig i USA, og forteller at de flere ganger ble stoppa på gata av amerikankere som ville ta selfies. Ottesen sier gjerne ja til mer «Lilyhammer».

- Vi begynte å filme for tre år siden, og det hele har vært et eventyr. Serien kunne gått videre, og jeg tror heller ikke Steven er helt ferdig med den. Jeg håper på mer, forteller hun.

- Håper det løser seg Tommy Karlsen spilte Arne i serien. Til Dagbladet sier han at han i så fall kommer til å savne «Lilyhammer» og den gjengen han har brukt mye tid sammen med de siste årene. 

- Det er en utrolig hyggelig gjeng. Det blir absolutt et savn om det ikke skulle bli en sesong fire, sier Karlsen.

Også skuespillerkollega Robert Skjærstad, som spilte Roy «Fingern» Aas, har fått med seg at Little Steven har satt kroken på døra for Lilyhammer. 

- Jeg har ikke fått bekreftet enten det ene eller andre, men jeg har vanskelig for å se for meg Lilyhammer uten Little Steven. Vi får se hva som skjer, sier han. 

Han forteller at den internasjonale eksponeringen av serien har vært en morsom erfaring.

- Jeg har blitt gjenkjent av folk som har sett serien i USA. Det er litt spesielt, men selvfølgelig morsomt. «Lilyhammer» har vært et veldig morsomt prosjekt å være med på, sier han.

POPULÆRE:  Lilyhammer har vært en stor suksess. Her med to av hovedrolleinnehaverne, Little Steven som Frank og Marianne Ottesen som Sigrid. Foto: Rubicon
POPULÆRE: Lilyhammer har vært en stor suksess. Her med to av hovedrolleinnehaverne, Little Steven som Frank og Marianne Ottesen som Sigrid. Foto: Rubicon Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer