VAKSINE: En sykepleier gir en meslingvaksine. - Vi ønsker naturligvis at våre klasserom skal være helsemessig trygge og fri for smitte, og støtter i den forstand helt ut fellesskapets behov for vaksinering, skriver Steinerskoleforbundet. Foto: AFP PHOTO / DPA / LUKAS SCHULZE
VAKSINE: En sykepleier gir en meslingvaksine. - Vi ønsker naturligvis at våre klasserom skal være helsemessig trygge og fri for smitte, og støtter i den forstand helt ut fellesskapets behov for vaksinering, skriver Steinerskoleforbundet. Foto: AFP PHOTO / DPA / LUKAS SCHULZEVis mer

Debatt: vaksinering

Steinerskolen: - Vi støtter vaksinering

Steinerskolene anser vaksinasjon som et relevant forebyggende tiltak.

Meninger

I sin ytring i Dagbladet (8.juni 2017) gir Linn Herland Landro uttrykk for sine personlige meninger om vaksinemotstand i Steinerskolene.

Steinerskolene har ikke reel kompetanse til å gå inn i en vaksinedebatt, men vi ønsker naturligvis at våre klasserom skal være helsemessig trygge og fri for smitte, og støtter i den forstand helt ut fellesskapets behov for vaksinering. Landro påpeker at vi skrev et svar til Aftenposten i forbindelse vaksinedebatten i 2015 (Vaksinasjon er et sentralt helsepolitisk verktøy; 18.mars, 2015). Det svaret er like gyldig i dag som den gang.

Steinerskolens fremste mål er å bringe barnet inn i voksenlivet på en sunn måte. Det er dette vi arbeider for daglig ved alle våre 30 skoler. Steinerskoleforbundet opplever det som trist at fokuset nok en gang skal tas vekk fra det aller viktigste vi gjør; å være skole!

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.