Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Steinfeld fratatt sjefsjobben

Hans-Wilhelm Steinfeld og tre andre NRK-topper er fratatt sjefsstillingene sine. NRK-direktør Tom Berntzen er ikke fornøyd med ledertroppen og vil legge kabalen på ny, bare åtte måneder etter at sjefene ble utnevnt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

26. august i fjor ble Hans-Wilhelm Steinfeld ansatt som nyhetsredaktør i fjernsynet. Samme dag fikk Viggo Johansen jobb som magasinredaktør. I går ble de to, sammen med programsjef og fagredaktør Bente E. Engesland og nyhetsredaktør for radioen, Øyvind Vasaasen, bedt om å levere inn sine sjefstitler.

Misnøye

- Det er riktig at jeg har fristilt disse fire stillingene og at jeg vil lyse dem ut på nytt, sier direktør for NRKs nyhets- og distriktsdivisjon (NYDI), Tom Berntzen, til Dagbladet.

NYDI-ledelsen satt i går sammen på Hotel Ritz i Oslo for å legge nye planer for morgendagens NYDI: Møtene fortsetter også i dag. Dette skjer altså med fire av stillingene ubesatt.

- NRK-ledelsen setter i gang en omstillingsprosess før lederne har hatt jobben ett år?

- Slik vil det bli også i framtida, dersom det er behov for det, sier Berntzen, som dermed varsler en hard linje for å oppnå gode resultater i nyhetskrigen mellom TV-kanalene i Norge.

Fjorårets omstilling og sammenslåing av nyhets- og distriktsavdelingene i én divisjon har definitivt ikke gått smertefritt. Og slett ikke alle har vært like fornøyd med Berntzens forrige valg av ledere.

Ved flere anledninger har det vært reist kritikk blant annet mot Steinfelds høyrøstede lederstil.

Det samme har framkommet om behandlingen av betrodde og trofaste medarbeidere.

Tom Berntzen avviser imidlertid at Steinfelds lederstil eller personlighet har hatt noen innvirkning på avgjørelsen om å rokere lederkabalen.

Slås sammen

Ledelsen i NRK håper med legging av ny lederkabal at det blir mer ro i nyhetsrekkene på Majorstua. Og minst én av dagens sjefer mister stillingen for godt:

- Stillingene er bokser på et kart. Det er behov for en omorganisering på dette kartet, og det er blant annet riktig å slå sammen flere oppgaver i én stilling. Arbeidet med sendeflaten og journalistikk for fjernsynsdelen er blant dette. Dessuten vil vi styrke fagredaksjonene. Og i denne prosessen blir de fire stillingene redusert til tre.

- Hvor lang tid vil dere trenge til denne prosessen?

- Vi vil ha en kort prosedyre med intern utlysning av stillingene. Arbeidet med å besette dem vil skje i løpet av mai, avslutter Tom Berntzen.

SVINGTE ØKSA: NRK-direktør Tom Berntsen har fristilt lederjobbene i nyhet- og distriksdivisjonen.