Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Steinfelds suksess på søndag

Hans-Wilhelm Steinfeld flyttet fjernsynets Utenriksmagasin til Søndagsrevyen. Det ble en braksuksess for nyhetsavdelingen i NRK. Seertallet er firedoblet til over én million. Men norsk toppfotball kan sette en stopper for suksessen.

- Vi vil ha like høye seertall som Lørdagsrevyen. Det sa Hans-Wilhelm Steinfeld, Dagsrevyens sjef, like før jul.

Selv de mest optimistiske kollegene ba sjefen dempe seg. Men Steinfeld har fått juleønsket oppfylt. Da Søndagsrevyen åpnet sendeflaten for Utenriksmagasinet, fløy seertallene i været. Gjennomsnittsantall seere i fjor høst var rundt 260000 seere på Utenriks-sendingene.

Hittil i januar har programlederne Gro Holm og Christian Borch samlet rundt en million seere på hver sending.

- Vi har fått en sjanse til å vise at utenrikssendinger passer godt som familieunderholdning og er svært godt fornøyd med resultatet, sier Steinfeld til Dagbladet.

- Mange barn følger sendingen, med fare for at bildene blir for dramatiske for disse?
- Jeg er ikke barnevakt. Foreldre må ta ansvar for hva barna får se. Vi kan ikke skjønnmale virkeligheten, men de sterkeste bildene tar vi bort.

- Flertallet av våre seere er kvinner, og de er flinkere enn menn til å si ifra, dersom bildene blir for sterke. Vi vil imidlertid tilstrebe å vise mer av de lyse sidene fra utlandet.

Om vel to måneder starter en ny kamp om sendetida på søndagskveldene.
Utenriksmagasinet har nemlig «fredet» søndagstid bare fram til 11. april i år. Da banker Tippeligaen på døra, og det kan gå mot en skikkelig dragkamp om søndagskveldens beste sendetid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling