Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Steinhardt

Gutta i The Mormones tar seg så kraftig ut at de besvimer under og etter konsertene sine. Muligens derfor de avslutter Musikkens Dag.

NOEN HAR SAGT om The Mormones at de låter som om noen har startet tredje verdenskrig i en telefonboks. Det er dem som undrer seg over hvordan to mennesker kan lage så mye lyd på en scene.

- Loud, fast and dangerous, proklamerer Simen Jeistad og Morten Lunde, norsk rocks mest maniske duo. I morgen headliner de Musikkens Dag i Oslo, på hovedscenen på Rådhusplassen. Bass og trommer, litt mer volum og ballast fra Lillehammer. Det er den tunge pakken.

- Vi har lagt igjen hemningene våre et sted. Vi har grenseløst med energi å by på. Nesten så det går på helsa løs. Det blir noe spying av det... Ja, og så besvimer vi. Før, under og etter konsert. Det svartner for oss begge, og så mister vi luft, og blir borte. Men vi våkner opp igjen hver gang. Det er ikke farlig. Man skal da bli litt fysisk dårlig av å spille rock, mener de to.

DETTE ER GODHISTORIEN om godguttene, som gikk på den samme skolen, det samme rockeverkstedet, og som endte opp i band sammen.

- Det fungerte fantastisk med bare oss to. Men det var aldri noen plan. Du får aldri noe kalkulert fra oss, bedyrer de.

I vår kom debuten «Guide to good and evil», spilt inn i Nashville.

- Vi er punkgutter og småbarnsfedre. Vi er snille, for punk handler ikke om å spytte og slå og sparke. Det er godt og varmt i punkhjertene, det må folk ha klart for seg.

DET BLIR MUSIKK fra 13 scener, fra over 100 band og artister på Musikkens Dag lørdag. Og selvsagt, landskampen mellom Norge og Danmark på norgeshistoriens største storskjerm på Rådhusplassen.

Andre høydepunkter: , Ravi og DJ Løv (Blå 14.00), The Goo-Men (Akersgata 14.40 og Rådhuspl. 18.40), Palace of Pleasure (Råshuspl. 18.00), Equicez (Middeladerparken 19.40), Lock Ness Mouse (Vaterland 19.00), Tøyen (Sowhat! 22.00).

Les mer på www.musikkensdag.no

GODPUNK: Mormones topper Musikkens Dag med punk uten hemninger.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media