Steintrøtte rockere

Turnélivet tar på: Gamleguttene i Rolling Stones sov seg gjennom det meste av gårsdagen og orket ikke engang vinke til fansen som ventet i timevis på livstegn utenfor Grand Hotel. Rockerne samlet krefter til dagens utblåsning på Valle Hovin.

Klokka 01.30 natt til lørdag landet verdens største rock'n'roll-sirkus på Gardermoen. Men ut av det private Boeing 737-flyet ramlet det en sliten artisttrupp. Dagbladet møtte legendene på flyplassen.

RULLENDE STONESMASKINERI: Keith Richards ramlet ut først, så kom Mick Jagger og Ron Wood

- Vi er fornøyde med konserten i Göteborg - og i det hele tatt turneen så langt. Men nå skal vi rett på hotellet for å hvile. Jeg skal sove, sove og sove, fortalte Keith Richards, før han stupte inn i sin ventende limousin.

Og i går tydet alt på at Richards og Jagger, Wood og Watts holdt løftet sitt om bare å sove, selv om både gatesangere og Oslo Jazzfestivals parade langs Karl Johan forsøkte å få liv i karene. Selv ikke flere heftige skarptrommevirvler fikk Charlie Watts til å kvikne til og kaste et blikk ned fra verandaen.

...Ron Wood gjorde ikke mer vesen av seg enn han gjør på scenen...

Den eneste nær-kjendis-opplevelsen den frammøtte fansen fikk, var et glimt av Mick Jaggers modellkone Jerry Hall, som kom tuslende sammen med yngstesønnen Gabriel Luke. De ble seinere observert ivrig handlende på Steen & Strøm i går.

Ute på handle-og-ta-en-kopp-kaffe-tur var også flere av de andre musikerne som er med på turneen - og hele managementet til Stones dro til Onsøy for å spille golf. Da golfspillerne kom tilbake til hotellet i sjutida, ventet fansen fortsatt utenfor hotellet. Det gikk små sjokkbølger gjennom menneskemengden hver gang noen kom ut av hovedinngangen på Grand Hotel.

...mens Mick Jagger strenet målrettet mot limousinen uten å si så mye som et «nice to be here»

- Jeg blir her. Det kan jo hende at de kommer ut for å vinke, selv om det ikke ser ut som om de kommer ut av bygningen, sier 31-årige Christian Lie på fortauet rett overfor Grand Hotel.

Han hadde stått der siden klokka tre, bare avbrutt av et par timers pause. Enda mer innbitte var nok familien Wiggen. De kom direkte fra Trøndelag og hadde tatt inn på Grand Hotel for å være i nærheten av heltene før konserten i morgen.

- Det er et dyrt hotell, men det unner vi oss. Selv har jeg fulgt med Stones fra starten av og synes ikke de er blitt dårligere med åra, sier far i huset, Einar Wiggen (44), med kone og to barn på slep.