Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stekte og spiste sitt eget fett

- Det smakte litt salt, sier Harald Eia.

NAM NAM! Harald Eia fikk fjernet vekk en fettklump fra kroppen. Denne ble seinere tilberedt og servert til husbandet - og Eia selv. Foto: Lars Eivind Bones
NAM NAM! Harald Eia fikk fjernet vekk en fettklump fra kroppen. Denne ble seinere tilberedt og servert til husbandet - og Eia selv. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Det var et ungt publikum i salen da Harald Eia og Bård Tufte Johansen i kveld spilte inn første program i sitt nye talkshow «Storbynatt».

De har i forkant av programmet uttalt at de er forberedt på at flere av vitsene deres kanskje kan skape reaksjoner. På sketsjemenyen i første program stod blant annet kommunesammenslåing, Nav-misbruk og pelsdyrnæringen, varslet komikerduoen i forkant av første innspilling.

Men menyen var mer mangfoldig enn som så. Bokstavelig talt.

Serverer bandet Under innspillingen i kveld fikk tilskuerne se Harald Eia spise sitt eget fett. Først ble det vist et innslag hvor komikeren blir operert og får fjernet en fettkul fra kroppen. Fettet ble seinere stekt med hvitløk, løk og timian - og servert til husbandet.

- Det er tradisjon i NRK at vi serverer noe til husbandet, forklarer Eia og Tufte under innspillingen.

Bandleder ble overrasket da han skjønte hva de egentlig fikk servert.

- Vi skjønte at det var noe tull med maten, men trodde de bare hadde spyttet i den, sier han mellom opptakene.

- Smakte litt salt Porsjonene var ikke store, og i menyen som ble vist på skjermen, spesifiseres det at retten inneholder 80 gram menneskefett. Eia spiser også selv i studio, men sketsjen vises ikke på tv.

- Det smakte litt salt, kommenterer han etterpå.

Overfor Dagbladet utdyper Tufte Johansen historien bak det noe uvanlige måltidet.

- Harald hadde sagt til meg at han skulle være borte fra jobb en dag, fordi han hadde en fettklump han skulle fjerne. Da sa jeg at han ikke trengte å være borte, for vi kunne jo bare være med, sier Bård Tufte Johansen til Dagbladet.

- Ikke vondt Eia selv viser fram arret etter operasjonen.

VISTE ARRET: Harald Eia løfter opp skjorta for å vise fram arret etter operasjonen. Foto: Lars Eivind Bones
VISTE ARRET: Harald Eia løfter opp skjorta for å vise fram arret etter operasjonen. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

- Det var ikke vondt, jeg hadde bedøvelse, sier han om operasjonen, som «ble gjort i privat regi, fordi offentlig helsevesen ikke ville at vi skulle filme».

Eia er for øvrig ikke den eneste komikeren som spiser mat med kroppslige ingredienser. I 2001 spiste Kristopher Schau føflekken til presseansvarlig i programmet «Forfall».

Føflekken ble operert vekk, lagt i steikepanna og brunet i kremfløte.

- Det kjennes seigt. Som om jeg tygger på en trevlete kotelett som ikke vil gi seg. Det smaker søtt. Det var godt og intenst, kommenterte Schau.

Schau har forøvrig også spist forhuden sin, i programmet «De sju dødssynder», mens gutta i komiprogrammet «Dirty Sanchez» på MTV har shottet menneskefett.

POPULÆR DUO: Bård Tufte og Harald Eia 
Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
POPULÆR DUO: Bård Tufte og Harald Eia Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!