Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stella går videre til Eurosong-finalen i kveld

Alt annet vil være utenkelig.

DETTE GÅR VEIEN: Stella Mwangi på sin første generalprøve mandag ettermiddag på Esprit arena. Uten å være ukritisk patriot: dette fungerer veldig bra og Dagbladets kommentator kan ikke skjønne annet enn at dette er mer enn godt nok for en finalebillett. Foto: Håkon Eikesdal
DETTE GÅR VEIEN: Stella Mwangi på sin første generalprøve mandag ettermiddag på Esprit arena. Uten å være ukritisk patriot: dette fungerer veldig bra og Dagbladets kommentator kan ikke skjønne annet enn at dette er mer enn godt nok for en finalebillett. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

DÜSSELDORF (Dagbladet): Den første semien, i det som munner ut i den 56. europeiske slagerfestivalfinalen lørdag, går av stabelen i kveld. Det er ingen grunn til bekymring: Vi er videre. Stella Mwangi skiller seg positivt ut og er blant de aller beste.

VI HAR SETT den første generalprøven på kveldens sending, og vi er styrket i troen på at dette går bra. Veldig bra. Da Stella entret scenen, jublet salen. Det var klapping og tilløp til rumperisting på stolsetene. Og «Haba haba» kan alle synge - og det gjorde de.

I PRESSEROMMET var entusiasmen like stor. Ingen annen av de 19 semifinalistene fikk en mottakelse som kunne minne om Stellas. Det gir en pekepinn på at vi har noe som Europa vil verdsette. I tillegg er Alexander Rybak henne våpendrager, som åpner flere dører og gir et løft - så fremt han ikke overskygger Stella. For det er hun som er stjerna nå, ikke den langt mer rampelysvante Rybak. Husk det.

DESSUTEN. Stella sang klokkeklart. De sure tonene er borte, takket være trening og at sangen går en halvtone høyere enn før.

FØRSTE NASJON UT er Polen med en maskinell låt fra helvete. Magdalena Tul og hennes dansere er lekre, og med hvitglitrende skjørtekant så høyt oppe på lårene skaper de bilder på netthinna som en vanskelig å bli kvitt. Men sexy snafsne damer må levere mer enn bar hud og gulvrulling for å imponere. Dette minner i beste fall om fattigmannsporno.

ETTER STELLA, som entrer scenen som nummer to, kom et harang av slette låter - skitt innpakket i deilige damer, testosteron på ville veier, patetiske sceneshow, redselsfulle kostymer og likegyldig forglemmelighet - rett ut sagt vrøvl.

BORTSETT FRA et knippe artister vi kan like - faktisk ganske godt. For det er ikke bare søppel. Kveldens høydepunkt står mellom Kati Wolf fra Ungarn og Ell & Nikki fra Aserbajdsjan. Kati er en fryd for både øyne og ører med en låt som fester seg og vokser, mens duoen byr på en melodisikker poplåt. Finske Paradise Oskar sjarmerer også.

VERTSLANDET HAR ikke spart på konfekten når det gjelder scene og dekor. Lyssetting og teknikk er spektakulært. Ta det for det det er, og blir dette storslagen tv-moro.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media