Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stella gråt etter Eurovision-nederlaget

- Jeg er veldig overrasket.

DÜSSELDORF (Dagbladet): Stella Mwangi (24) møtte norsk presse i natt, etter at hun overraskende ble slått ut av Eurovision i semifinalen.

Mwangi tok til tårene da hun kom ut av bussen og møtte et 20-talls norske fotografer og journalister. Med blitzregnet i ansiktet kom også tårene hos Mwangi.

• Les også om lydproblemer og stemmekaos under semifinalen.

- Veldig overrasket Det tok lang tid før «Haba haba»-sangeren fikk summet seg, men til slutt sa hun:

- Det er veldig hyggelig at dere er her. Alt skjer for en grunn.

Mwangi la ikke skjul på at hun var sjokkert da Norge ikke var blant de ti landene som ble stemt videre av tirsdagens 19 låter.

- Jeg var veldig overrasket, men jeg følte at jeg ga mitt beste.

Og hun var ikke den eneste. Alexander Rybak trodde ikke sine egne øyne da Norge ikke ble lest opp av programlederne.

- Dette kom som et sjokk!, sa han til Dagbladet umiddelbart etter at sjokksortien var et faktum.

- Det tok av Mwangi forteller at tirsdagens framføring var den første hvor hun hørte publikum på øret da hun gikk på scenen. I tillegg til å kunne se publikum danse i salen, hørte hun også at de sang inne på Esprit Arena.

Også leder i Grand Prix-klubben, Morten Thomassen, mener stemningen sto i taket inne på arenaen.

- Hele salen danset, og det tok helt av her inne. Hun gjorde en fantastisk jobb på scenen, så Stella er 100 prosent sikkert i finalen, sa han til Dagbladet umiddekbart etter Stellas opptreden.

- Var ikke nervøs Dagbladet har tidligere skrevet at «Haba haba» er blitt flyttet opp en halvtone for å gjøre den lettere å synge for Stella. Dagbladets kommentator Anders Grønneberg mener likevel at Mwangi sleit med å finne tonene under semifinaleopptredenen, og spekulerte på om det kunne skyldes nerver.

Men Stella selv vil ikke være med på at hun sang surt eller at hun var nervøs.

- Nei, jeg var ikke nervøs, og jeg gledet meg til å komme på scenen. Jeg gjorde mitt, og det var ikke for ingen grunn at publikum sto opp og danset som de gjorde. Det må si litt om vårt nummer. Det tok av, og sånn er det bare, sier hun til Dagbladet.

- Skal se finalen Det er ennå ikke bestemt når den norske delegasjonen reiser hjem. Både Stella og folkene rundt henne har, i likhet med både eksperter, bookmakere og konkurrenter, vært skråsikre på finaleplass.

Tidligere denne uka fortalte Per Sundnes at de ikke har noen billett hjem onsdag.

Mwangi, som er selverklært Grand Prix-fan, er likevel bestemt på at hun skal se finalen.

- Ja, selvfølgelig, jeg er blitt kjent med veldig mange av deltakerne, og alle er veldig hyggelige. Så jeg kommer til å sitte foran tven og se på.

GRÅTKVALT: Stella Mwangi innrømmer at hun er overrasket over ikke å komme til finalen. Hun tok til tårene da hun møtte norsk presse i natt. Foto: Anders Grønneberg
GRÅTKVALT: Stella Mwangi innrømmer at hun er overrasket over ikke å komme til finalen. Hun tok til tårene da hun møtte norsk presse i natt. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media