Stellan blir middelaldermann

Stellan Skarsgård spiller i «Arn»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Stellan Skarsgård har tidligere sagt nei til en rolle i filmatiseringen av Jan Guillous bøker om ridderen Arn, men nå er det klart at han har sagt ja til en rolle til slutt.

- Det er en rolle som går igjen i filmen, om ikke en hovedrolle, sier Skarsgård til TT Spektra om rollen som Birger Brosa, Arns onkel.

Dermed kan filmens produsenter og den danske regissøren Peter Flinth puste en smule ut: Med en av Sveriges største skuespillere i en bærende rolle blir det økonomiske sjansespillet rundt gigantprosjektet litt mindre.

«Arn»-filmene blir økonomisk sett den største svenske filmsatsingen noensinne med et budsjett på 210 millioner svenske kroner.

Innspillingen av to filmer basert på Jan Guillous bøker om ridderen Arn foregår nå i Marokko, og den første skal ha premiere 19. desember. Senere skal en klippet versjon gå som TV-serie blant annet i SVT.

- Jeg kommer ikke til å filme i Marokko. Jeg gjør mine scener når innspillingen flytter til Sverige, sier Stellan Skarsgård. Det gjør den i februar. Det vil også bli spilt inn scener i England.

Joakim Nätterqvist spiller hovedrollen som Arn, mens Sofia Helin gjør den kvinnelige hovedrollen, Cecilia. (NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer