<strong>NYSGJERRIG PÅ NORSK FILM:</strong> Stellan Skarsgård er det første navnet som dukker opp &nbsp;i forbindelse med Hans Petter Molands filmatisering av suksessromanen «Ut å stjæle hester». Foto: Patrik C Østerberg
NYSGJERRIG PÅ NORSK FILM: Stellan Skarsgård er det første navnet som dukker opp  i forbindelse med Hans Petter Molands filmatisering av suksessromanen «Ut å stjæle hester». Foto: Patrik C Østerberg Vis mer

Stellan Skarsgårds mystiske brev til Norsk Filminstitutt

Skal ha lyst til å dra ut og «stjæle hester» med Hans Petter Moland. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Stellan Skarsgård har vært interessert i dette prosjektet i mange år, forteller produsent i 4 1/2, Turid Øversveen til Dagbladet.

Skarsgård har nå skrevet et intensjonsbrev vedrørerende filmatiseringen av «Ut og stjæle hester" til Norsk Filminstitutt, der han utrykker et ønske om å være involvert i prosjektet.

Men i hvilken form er fortsatt uklart, og produsenten er også hemmelighetsfull.

- Hans Petter Moland har skrevet et fantastisk manus basert på Per Pettersons roman. At Stellan Skarsgård vil være med på dette, og er så entusiastisk, er selvfølgelig også spennende for oss, sier Øversveen.

Selv om Skarsgård er interessert, er ingen kontrakter skrevet enda.

- Han er en fantastisk skuespiller. Vi har jobbet med ham tidligere, og det blir det alltid bra film av, forteller produsenten.

Håper på en start i 2017.

Nå jobber produksjonsselskapet ivrig sammen med regissør- og manusforfatter Hans Petter Moland for å finansiere filmen.

- Vi er nå i tidlig forproduksjon med prosjektet og håper vi kan gå i opptak vinteren 2017/2018, sier Øversveen.

Tidligere var regissør Marius Holst tilknyttet som regissør til filmen, mens Bjørn Olaf Johannesen skulle skrive manus.

Dette ble det ikke noe av, og nå er det altså Hans Petter Moland som står bak både manuset og regien til den kommende adaptasjonen.

- For oss ble Hans Petter et veldig riktig valg. Vi tror han er den beste til å gjøre en god film ut av Pettersons verdensberømte og fantastiske roman.

Ikke første gang

Hvis Skarsgård blir med på å "stjæle hester", blir det sjette gangen paret Skarsgård-Moland samarbeider.

Skarsgård har dukket opp i Molands filmer siden 1995-filmen «Kjærlighetens Kjøttere» og var sist å se «Kraftidioten», som ble nominert til en Gullbjørn i Berlin.

Alt tyder på at Skarsgård trives i Molands selskap. Tidligere skal han ha kalt Moland for «verdens beste regissør».

Han utdypte utsagnet nærmere til NRK.

- Han er uhørt intelligent og utrolig gjennomtenkt i scenene. Han forteller ikke til skuespillerne hva de skal gjøre, men hva scenen skal inneholde. Det gjør at jeg har en enorm frihet innenfor de rammene jeg har, til å velge eget uttrykk, og det beriker skuespillerne, fortalte Skarsgård NRK om Moland.

Prisbelønnet roman

Romanen «Ut og stjæle hester» har siden den kom ut i 2003 oppnådd stor internasjonal suksess.

Boka, skrevet av Per Petterson, handler om forholdet mellom en far og en sønn og ble i 2007 kåret til en av årets beste bøker av New York Times Book Review.

Her til lands fikk Petterson både Bokhandlerprisen og Kritikerprisen.

Petterson ble også som følge av boken, den første norske forfatteren til å bli tildelt Independent Foreign Fiction Prize og The International IMPAC Dublin Literary Award.

Da nyheten om filmatiseringen ble kjent tidligere i år uttalte Petterson seg til filtermagasin om valget av Moland som regissør.

- Jeg ble kjempeglad da jeg hørte at Hans Petter ville gjøre dette. Filmatiseringa av «Ut og stjæle hester» har vært mye av-og-på i mange år, men dette er en regissør jeg har tillit til. Han skrev et reginotat som jeg simepelthen forelsket meg i, sa Petterson til nettstedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer