Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stellans kvinne

Skuespillerinnen Lena Headey er plukket som Stellan Skarsgårds motspiller i Norsk Film A/S' neste film «Aberdeen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hun er dritflott og kjempesexy, sier regissør Hans Petter Moland om skuespillervalget. Og absolutt «up-and-coming», sier han. Det har lenge vært spekulert hvilken kvinnelig skuespiller som kan komme opp mot Skarsgårds format i landeveisfilmen som Moland også har skrevet manus til. Det ble snakket om Renée Zellwegger, men hun takket nei. I fjor sommer så Moland Headey i en film for første gang. Og har siden gått noen runder med utenlandske investorer om å beholde henne i hovedrollen.

Storfilmer

- Hun er i ferd med å bli en dårlig bevart hemmelighet, forteller Moland.

Britiske Lena Headey besøkte Stellan Skarsgård i Sverige i vinter, for å få et inntrykk av sin motspiller. Hun er lite kjent i Norge, men rulletekstsliterne vil ha sett navnet hennes i «Resten av dagen» med Anthony Hopkins og Emma Thompson og i «Mrs. Dalloway» mot Vanessa Redgrave.

Om en måned begynner innspillingen av den norsk-engelske filmen i Skottland. Mesteparten av dialogen skjer på engelsk, bare mindre roller vil bli besatt av norske skuespillere. Siden Hans Petter Moland og utøvende produsent Petter Borgli først kontaktet Skarsgård, har han klatret høyere opp i stjerneklassen. Han har nylig spilt mot Demi Moore i «Passion of Mind» og spilte i fjor i René Harlins «Deep Blue Sea».

TERNING SEKS:- Hun er drittflott og kjempesexy, sier regissør Hans Petter Moland om Lena Headey.