Stem fram din motefavoritt

15. februar går Fashion Awards av stabelen i Oslo Konserthus. I år har du mulighet til å påvirke hvem som skal få den gjeveste prisen.

Publikumsprisen skal gå til den du mener har utmerket seg med å sette stil og klær, mote og trend på dagsorden det siste året. Du får velge blant de fem kandidatene Fashion Awards-juryen har plukket ut.

Du kan stemme både på internett, gjennom dagbladet.no/kultur/mote, eller med SMS. Da sender du stikkord «mote» mellomrom «kandidatnummer» til 1937.

Fristen for å stemme er mandag 10. februar klokka 13:00. Blant de som er med på å stemme fram vinnerkandidaten, trekker vi ut tre som får premier. I tillegg får vinnerne to billetter hver til Fashion Awards-showet i Oslo Konserthus 15. februar, der Norges motebransje skal feires. Reisen til og fra Konserthuset må du betale sjøl. Da får du være tilstede under prisutdelingen, som også skal vises på TVNorge 17. februar. Grip mobiltelefonen, eller logg deg inn på Dagbladets nettsider, og avgi stemmen din!

Her er kandidatene

Kandidat nr. 1: Hank von Helvete,

vokalist i Turbonegro, som fikk fart på karrieren igjen i fjor, med blant annet en sagnomsust opptreden på Quartfestivalen. Frontfiguren har en særegen stil, lett inspirert av det homoerotiske med lær og makeup. Bandet kjører en camp stil og tilhengerne aper etter med matrosluer og hvite dresser... Når Turbonegro er i byen ser det ut som flåtebesøk.

Kandidat nr. 2: Nemi.

Lise Myhres tegneseriefigur Nemi er blitt en trendsetter blant unge jenter og hun er alle unge gutters våte drøm. Dessverre eksisterer hun bare på papir. Nemi er inspirert av metal-miljøet og sverger til svart, tatoveringer og kraftig make-up. Nemi er dyrevenn, vegetarianer, sterk og utspekulert. Hun våger å framføre meningene sine og hun slår gutta i håndbak, selv om det ikke alltid er reint spill. Nemi er en flott representant for det sterke kjønn: Jentene.

Kandidat nr. 3: Robert Stoltenberg.

Robert har vunnet det som er av film- og TV-priser det siste året. I «Borettslaget» portretterer han et stort persongalleri, fra den rølpete og uflidde «Pirkka» til den velstelte skrulla «Yngve Freiholt». Robert har vist seg som en mann med stil de få gangene vi har sett ham i sivil. Flotte dresser, moteriktige skjorter og lekre sko. Dessuten har han en sveis som viser at han går til frisøren ikke bare når han blir tvunget.

Kandidat nr. 4: Røyksopp.

Torbjørn Brundtland og Svein Berge tok hjem den gjeveste MTV-prisen av dem alle under utdelingen i Barcelona. Guttene har en uhøytidelig stil, avslappet og hverdagslig, men de kan trå til når det trengs. Helt i pakt med dagens motebilde. Riktig sveisne er de også, enten de har vært hos frisøren, eller har måttet ty til mud og hårpasta på egen hånd. Røyksopp er blitt trendsettere også utenfor den musikalske arena.

Kandidat nr. 5: Prinsesse Märtha Louise.

De to siste årene har prinsesse Märtha blomstret opp og blitt en moteprinsesse. Tidligere har hun hatt en litt tung og gammelmodig stil, men nå har hun sluppet seg løs og alliert seg med noen av landets beste designere. Wenche Lyche har vært en lykke for Märtha, og det har sikkert gått andre veien også. Brudekjole, sceneantrekk, representasjonsantrekk, galla og hverdagsklær, alt er like flott på Märtha, som også er en feiende flott blivende mor.