<strong>JUBILANT:</strong> I dag er det 100 år siden Alf Prøysen ble født. I den anledningen stemmer Dagbladet-leserne fram sin favorittlåt av Prøysen. Her er han på Mjøsa i 969, et år før han gikk bort.  Foto: John Myhre / Aftenposten / A-trykk
JUBILANT: I dag er det 100 år siden Alf Prøysen ble født. I den anledningen stemmer Dagbladet-leserne fram sin favorittlåt av Prøysen. Her er han på Mjøsa i 969, et år før han gikk bort. Foto: John Myhre / Aftenposten / A-trykk Vis mer

Stem fram din Prøysen-favoritt

Ingen norsk låtskriver har laget flere folkekjære låter enn Alf Prøysen. Men hvilken er den fineste?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag er det hundre år siden Alf Prøysen ble født.

Norges største trubadur blir feiret på en rekke måter gjennom dagen, uka og året. Mjøstraktenes musikkadel har gitt ut plate og lagt ut på turné. Det nye nasjonale Prøysenhuset på Rudshøgda, Prøysens fødested, åpner i dag. Samtidig setter Prøysenfestivalen i gang. 

Mange favoritter Men mer enn noe annet er jubileumet en anledning til å spille Prøysen om igjen - bortgjemte gullkorn, regelrette slagere og låter som sitter så fast i det nasjonale bakhodet at det nesten er litt rart å tenke på at de i det hele tatt har opphavsmenn. 

Her på Dagbladet kan du stemme fram din Prøysen-favoritt.

Vi har trukket fram 16 av Prøysens mest kjente og kjære låter du kan stemme over her.

HØR LÅTENE DU KAN STEMME PÅ HER:

Du kan høre dem i orignalversjoner på Spotify og stemme frem til og med fredag.

Stem i vei Så hva blir det til? En middelaldervise i ny tapning, som «Tordivelen og flua»? En varmblodig vise om klasseforskjeller i «Jørgen Hattemaker»? Optimismen i «Du skal få en dag i mårå» eller surrealismen i «I Bakvendtland»?

Eller skal man simpelthen la rekordvær være rekordvær og gi seieren til sesongklassikeren «Romjulsdrøm»? 

Stem fram din Prøysen-favoritt

Ta en lytt eller tre og legg igjen din stemme her. Og gratulerer med dagen, Alf. 

FØLG DAGBLADET PÅ SPOTIFY:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer