HVEM FRONTER NESTE SESONG?:  Nettserien «Skam» er den store tv-snakkisen om dagen. Og nå lurer «alle» på hvem som blir hovedperson i neste sesong av suksesserien. Foto: NRK
HVEM FRONTER NESTE SESONG?: Nettserien «Skam» er den store tv-snakkisen om dagen. Og nå lurer «alle» på hvem som blir hovedperson i neste sesong av suksesserien. Foto: NRKVis mer

Stem her! Hvem håper du blir hovedperson i neste «Skam»-sesong?

Dagbladets «Skam»-kommentator tipper Sana.

(Dagbladet): Nettserien «Skam» har tatt Norge med storm denne våren, og NRK har bekreftet at de er i gang med å lage en ny sesong av suksesserien.

NRK P3-redaksjonen vil ikke røpe hvem som fronter nettserien til høsten. Og nå verserer det heftige spekulasjoner om hvem som får hovedrollen i «Skam»-suksessen neste sesong.

Ønsker Sana - Jeg tipper på Sana. Vi er nødt til å få vite mer om henne og kampen mot «hijab-mafiaen». Det har vært et ganske uforløst sideplott denne sesongen, som jeg regner med at serieskaperne har tenkt å bygge videre på, sier Marie L. Kleve, litteraturansvarlig og tv-anmelder i Dagbladet.

Hun trekker fram at serien imidlertid har flere personer hun gjerne skulle visst mer om.

- Ulrikke Falch gjør en kjempejobb i rollen som «Vilde», og hun fortjener en egen sesong. Og Linn, som bor i kollektiv med Noora og Eskild, har åpenbart en historie som er verdt å fortelle, sier Kleve, men holder likevel en knapp på Sana.

- Hun er allerede en seeryndling, og det florerer ikke akkurat av kvinnekarakterer i hijab i norske tv-serier. Hvis hun blir hovedperson, blir både fjortisfansen og de 40-årige kommentatorene svært lykkelige.

Vil bytte hovedpersoner I første sesong av serien kunne man følge Eva Kviig Mohn, og hennes utfordringer med kjæresten, utroskap og det å få nye venner da hun startet i første klasse på Hartvig Nissen videregående skole i Oslo.

Denne sesongen har serieskaperne gjort Noora Sætre, en av Evas beste venninner i første sesong, til hovedperson.

«Skam»-skaper Julie Andem har tidligere fortalt at hun har ønsket å lage en serie med flere viktige rollefigurer, som alle hadde historier som kunne utvikles, og som målgruppen trenger å høre om.

- Jeg begynte å utvikle ni karakterer uten noen historier. Alle skulle kunne være hovedkarakterer, og vi skulle kunne bytte hovedkarakter fra sesong til sesong, sier Andem til bransjenettstedet Rushprint.

Hvem blir neste hovedperson? Ungdomsserien vant hele tre priser under den prestisjefylte Gullruten-utdelingen, er hyllet for å trekke fram viktig problematikk, samt for publiseringsstrategien der delepisoder, tekstmeldinger og Instagram-bilder legges ut på seriens egen blogg.

All interessen har ført til at både unge og gamle sitter klare og oppdaterer nettsidene til p3.no daglig, for å få siste nytt om rollefigurene i «Skam».

Nærmere en million unike brukere har de siste ukene klikket inn for å følge med på alt dramaet i Nooras liv på seriens nettside.

Men nå er Noora-eventyret snart over.

Denne uka blir siste uke vi kan følge det turbulente forholdet mellom Noora og William, før serien tar en pause i sommer.

Hvem håper du får hovedrollen i neste sesong? Legg igjen ditt svar i pollen ved siden av!

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram