Stem på årets forfatter

Fortjener veteranen Jan Kjærstad tittelen 'årets forfatter'. Eller bør nykommeren Ari Behn få honnør? Du bestemmer hvem som skal få Dagbladets forfatterstipend.

Dagbladets kulturavdeling har valgt 7 kandidater til 'Årets forfatter'. Vær med og stem på din favoritt!

Forfatteren som vinner stikker av med et stipend på 100 000 kroner betalt av Haugen Bok, Dagbladet :på nettets samarbeidspartner. 'Årets forfatter' blir annonsert her på Dagbladet :på nettet fredag 17.desember.

Send inn din stemme!

Skriver du inn navnet ditt, er du med i trekningen av en valgfri roman fra en av syv nominerte.

Her er de nominerte kandidatene:

Jan Kjærstad fullførte i høst sin triologi om Jonas Wergeland. Et samlet kritikerkorps gav ham strålende anmeldelser.

«Oppdageren» er et opus magnum som kan ta pusten fra noen hver, skrev Dagbladets anmelder Øystein Rottem.

Les utdrag fra boka.

Dag Solstad er tilbake og i godt slag med romanen «T. Singer».

Den ferske boka «T. Singer» er blant Dag Solstads dystreste og mest grusomme romaner. Men den gjør oss klokere på livet, skrev Dagbladets anmelder Øystein Rottem.

Ari Behn overrasket kritikere og lesere med sin solide debut «Trist som faen». Behn var også i søkelyset under sommerens opphetede litteraturdebatt.

Tre - fire av novellene er glitrende, så drevne i stil og fortellermåte at man sperrer øynene opp, kniper seg selv i armen og gir seg til å undres over om det virkelig kan være tale om litterære svenneprøver, skrev Dagbladets anmelder Øystein Rottem. Les utdrag fra boka

Bergljot Hobæk Haff er en av Norges mest selvstendige forfattere. I høst beviste hun nok en gang at hun er en mester til å spinne sine fortellinger rundt historiske kulisser.

«Sigbrits bålferd» gjennomstråles av en dikters medlevende fantasi og livsvise innsikt. Det er en grøssende glede å lese dette dybdedykket i menneskets forunderlige motsigelser, skrev Dagbladets anmelder Fredrik Wandrup.

Lars Saabye Christensen behersker flere sjangere - roman, musikk, filmmanus. De siste åra har han gledet leserne med sine noveller.

Årets Lars Saabye Christensen-samling rommer altså tekster som spriker i mange retninger. Men de har to ting til felles: de er skrevet mot en mørk bakgrunn, og de er glitrende godt fortalt, skrev Dagbladets anmelder.

Hanne Ørstavik er en av de nye, unge forfatterstemmene som har markert seg på 90-tallet. Like sant som jeg er virkelig» er en urovekkende og god bok.

Like sant som jeg er virkelig» vitner om at Ørstavik er på vei til å etablere seg som en forfatter det er vel verdt å låne øre til. Fra bok til bok har hun utviklet en stadig mer stilsikker skrivemåte, skrev Dagbladets anmelder Øystein Rottem.

Georg Johannesen utgav denne høsten sin første diktsamling på 32 år.

Et make løst comeback. Johannesen viser oss at han vet like mye om kunsten å leve som om kunsten å dø, skrev Dagbladets anmelder Øystein Rottem.

Ari Behn
Dag Solstad
Jan Kjærstad
Lars Saabye Christensen
Hanne Ørstavik
Bergljot Hobæk Haff
Georg Johannesen