Stem på årets tv-fjes

Hvem fortjener tittelen Årets tv-fjes? Hvilket tv-program var best i løpet av 1999? Avstemningen er nå avsluttet, og vi kommer tilbake med resultatene!

Her er Dagbladets nominerte:

Årets tv-fjes:

ARNE HJELTNES - hele Norges turleder og gromgutt. Har reist land og strand rundt med gutta, og hadde også en gjesteopptreden i Synnøve Svabøs «TV2000».

FREDRIK SKAVLAN - veloppdragen pratevert med lun humor, og en egen evne til å komme på bølgelengde med intervjuobjektene. Har likevel beholdt brodden.

PER STÅLE LØNNING - sluggeren på TV2, som i «Sentrum» debatterer dagsaktuelle saker med dagsaktuelle personer.

MARIT CHRISTENSEN - sjefen som tok over eget program, og ble den mest populære programlederen på NRK2 med «Apropos».

CHRISTER FALCK - ble omdøpt til «Riksklysa» straks han entret tv-skjermen, men måtte gråte en skvett da han ble årets Robinson på TV3.

KNUT OLSEN - har vist at han i høyeste grad står på egne bein etter at han tok over «Redaksjon 21» etter yndlingen Anne Grosvold.

ANNE GROSVOLD - ute av «Redaksjon 21», men inne både i valgsendinger og i «Vesentlig prat». Stiller de spørsmålene vi alle vil ha svar på.

DORTHE SKAPPEL - TV2s alltid elegante sjarmtroll guider oss gjennom underholdningslivet.

OTTO JESPERSEN - tilbake på skjermen i full moromundur, i år også som satanisten Barron Blod.

ROLV WESENLUND - høyt elsket av de eldste. Skapte ramaskrik da TVNorge ville fjerne ham fra skjermen. Støtten kom fra alle aldersgrupper.

ELIN TVEDT - værdama over alle, med det bredeste smilet og den sterkeste skarringen. Er også flink til å synge.

JAN ØYVIND HELGESEN OG ELI STRAND - bølla og blondinen som hver morgen skaffer TV2 flere seere enn storebror NRKs nysatsing.

THOMAS GIERTSEN - tok begge tv-prisene med «Mandagsklubben» i fjor. I år har han vist at han er nesten like morsom på egen hånd. Den største kjekkasen på tv?

HELENE SANDVIG - presenterer helsestoff på en lettfattelig og ikke minst sjarmerende måte. Har vært en seermagnet for «Puls» på NRK.

STIAN BARSNES SIMONSEN - ungjentenes drøm. Dobbeltaktuell som Henning i «Hotel Cæsar» og programleder i «Smørøyet».

ESPEN ECKBO - som Espen i bua hos kollega Thomas Giertsen er han blitt hele Norges kultfiur. Kanskje enda morsommere enn Thomas?

ASGEIR BORGEMOEN - barne-tv-helten med det ildrøde håret blir overfalt av unger straks han viser seg på gata, og har gitt barne-tv en renessanse.

FRITHJOF WILBORN - TV2s kjekke og dyktige sportsmann, som tidligere i år ledet «Tribunefeber».

TANDE-P. - minst like høyt skattet som sitt eget program med samme navn. En av våre mest folkekjære trøndere?

SYNNØVE SVABØ - nesten like gal som før, men har i år fått vise fram også journalisten i seg selv.

Årets tv-program

«PULS» - har fått selv folk som ikke visste at de var interessert i helsestoff til å bli det.

«HØYT SKATTET»- både Fridtjof og Tande-P. er tilbake i storform, og henter hver uke fram en kjent og kjær nordmann som gjest.

«OFFSHORE»- NRKs kvalitetssåpe med handling fra en oljeplattform, har vakt oppsikt langt utenfor landets grenser.

«I KVELD MED THOMAS GIERTSEN»- en av TVNorges største suksesser. Talkshow med Thomas som selvskreven sjef over undersåttene Espen Eckbo og Jon Øigarden.

«BEAT FOR BEAT»- Ivar Dyrhaug har selv uttalt at dette er hans drømmeprogram. Gjettekonkurranse med kjent musikk, kjente fjes og allsang.

«RIKETS TILSTAND»- TV2s svar på NRKs «Brennpunkt», med Gerhard Helskog i hovedrollen. Har gjort flere viktige avsløringer, blant annet om tvangsekteskap.

«WESENSTUND»- Høyt elsket av TVNorges seere, ikke fullt så høyt av annonsørene. Rolv Wesenlund er tilbake neste år med sitt lune søndagsprogram.

«FØRST & SIST MED FREDRIK SKAVLAN» - en svært dyktig programleder i et godt sammensatt program, har gitt gode seertall for NRK på fredagene.

«TV2000»- Framtidsrettet underholdningsprogram med yndlingen Synnøve Svabø som litt klovn og litt journalist. Arne Hjeltnes har tatt for seg viktige oppfinnelser.

«FRITT FRAM»- barnas favoritt, der rødhårede Asgeir snakker og spiser vafler sammen med vaskebjørnvennen Vaske.

«FORBRUKERINSPEKTØRENE»- nytt av året. Snorre Tønset & co. guider tv-seerne gjennom forbrukerens komplekse hverdag.

«71 GRADER NORD»- TVNorges opplevelsesprogram som ufortjent kom litt i bakevja i forhold til «Robinsonekspedisjonen».

«REDAKSJON 21»- har beholdt både popularitet og kvalitet etter at Knut Olsen tok over etter Anne Grosvold. Et must for den nyhetshungrige.

«ROBINSONEKSPEDISJONEN»- årets desidert mest omtalte program, der Christer Falck satt igjen som vinneren etter 40 dager på en øde øy.

«GOD MORGEN, NORGE»- Eli Strand og Jan Øyvind Helgesen har fått folk til å se på tv om morgenen. Koselig studio med koselige gjester og saker.

«GUTTA PÅ TUR»- en av TV2s aller største suksesser. Kombinerer reising, opplevelser og mat på en glimrende måte, og er slett ikke bare for gutta.

«O.J. - EN UTSTRAKT HÅND»- ett av de morsomste programmene på moderkanalen NRK1, der Otto Jespersen får fritt spillerom i ulike roller med ulike gjester.

«HOTEL CÆSAR»- har mer enn en gang danket ut Dagsrevyen - så spørs det hva som skjer i såpeverdenen ettersom flere og flere av stjernene sjekker ut av hotellet...

«TVTV»- galskap satt i system seine kvelder på NRK1. Espen Thoresen er sjefen, mens Christopher Schou spiser kuhaler til kvelds.

«SENTRUM»- programmet du enten elsker eller hater, men ikke kan stille deg likegyldig til. Per Ståle Lønning er programleder.

NOMINERT: Knut Olsen.
NOMINERT: Fredrik Skavlan.
NOMINERT: Anne Grosvold.
NOMINERT: Marit Christensen.
NOMINERT: Stian Barsnes Simonsen.
NOMINERT: Christer Falck.
NOMINERT: Elin Tvedt.
NOMINERT: Per Ståle Lønning.
NOMINERT: Dorthe Skappel.