Stem på din favorittlåt

Finalistene i den store Beatles-konkurransen er klare, og i dag kan du stemme fram din favoritt. - Vi har lagt stor vekt på originalitet, sier jurymedlem Eivind Rølles.

Juryen hadde ingen enkel jobb. Totalt 250 bidrag - eller mer enn 20 timer musikk - kom inn da EMI, Petre og Dagbladet ba musikkinteresserte nordmenn spille inn sine versjoner av gamle Beatles-låter.

Hele landet

- Det morsomme er at vi har fått inn så mye forskjellig. Vi har fått bidrag fra hele landet, både av proffe musikere og glade amatører. Den yngste deltakeren er ti år, forteller Eivind Rølles i EMI.

Sammen med jurymedlemmene Barbara Jahn (Petre), Terje Mosnes (Dagbladet), Øystein Greni (BigBang) og Jørn Christensen (musiker og produsent) har han plukket ut 24 finalister.

«Norwegian Ticket»

- I utgangspunktet hadde vi tenkt rundt 15, men ettersom vi fikk inn så mange gode bidrag, valgte vi å utvide finalelaget, sier Rølles.

Sangen «Across The Universe» finnes i tre versjoner på finalelista, som består av 21 forskjellige låter - eller 22. «Norwegian Ticket» er nemlig en krysning mellom «Norwegian Wood» og «Ticket to Ride».

- Vi var på jakt etter sanger med et personlig uttrykk, og var ganske enige om finalistene. Juryen har vært særdeles demokratisk, og diskutert seg fram i hvert enkelt tilfelle, sier Rølles.

Finalistene kan du høre på Dagbladet :på nettet, der du kan stemme på din favoritt fram til fredag klokka 16.

Fagjuryen vil kåre den endelige vinneren etter at nettavstemningen er avsluttet. I London er Abbey Road Studios booket til 9. november, der vinneren får finpusset på singelen sin, i tillegg til en privat omvisning. Det vanker også premier på nummer to og tre, og de beste låtene fra konkurransen skal gis ut på cd.

Stem på

Beatleskonkurransen

<B>VELG DIN FAVORITT :</B> I dag presenteres de 24 finalistene i den store Beatles-konkurransen.