Stem på din sønnesønns gråt

Stem blått, gult, rødt eller grønt, men stemmer du ikke, så slutt å syt. Og stemmer du feil, så har du et stort problem eller du kan melde deg inn i NFPFAOMJL.

STEM I VEI: Fort deg, stem. Kjapp deg, stem i vei. Stem for pokker. Og stemmer du feil, så stemmer det også. Særlig. Foto: Tom Stalsberg
STEM I VEI: Fort deg, stem. Kjapp deg, stem i vei. Stem for pokker. Og stemmer du feil, så stemmer det også. Særlig. Foto: Tom StalsbergVis mer
Meninger

Nedre Fagerborg Papirkampfly, Anarki og Matjord Laug (NFPFAOMJL) arrangerer i kveld valgvake på et hittil ukjent sted i Oslo. På programmet står allsang, grimaser, lynlotteri, tukling og renkespill.

Ifølge sikre kilder vil det som vanlig bli servert litt valgflesk fra Fabians hemmelige kjøkken, ei skål rødgrøt fra Moxnes og Raymond vil komme innom, rett før fem på, for å lære lauget forskjellen på ; og :. Det kan tenkes at han også har med seg den malende eiendomskatten Jonas som vil lage et realt mjaueshow.

Det ryktes også om at Tybring-Gjedde vil servere Tåkefyrstekake på en seng av muslimer, mens Senterpartiet, etter det vi erfarer, vil kjøre seg bort i ei rundkjøring ved Bislett, noe som bønder i byen ofte gjør.

SV er ikke invitert ettersom lauget ikke liker røde tapere under sperregrensa. Venstre? Hæh?

Moralistpartiet de Grønne derimot, de vil sørge for at alle som er med på valgvaken blir steine før klokka 21.00.

Laugets forkvinne, som fikk et kjønnsskifte i gave av sin kone den 24. desember i fjor, sier i en kommentar at det norske demokratiet nå virkelig er under press av blant annet mennesker som i generasjoner har vært bosatt her i landet, og derfor er det viktig at vi i morgen lager papirfly som kan sendes til Syria, Drevland, Legoland og Bodø.

(Forstå det, den som kan)

Godt valg, og da kan vi ikke gjøre noe annet enn å snu blikket bakover til lyrikeren Harald Sverdrup som i 1985 kom med diktet «Stemmeseddel» som det her trykkes et vers fra:

Stem på dem som lever her

om hundre år,

stem på din sønnesønns gråt,

stem på din datterdatters

første smil.

Stem på dem som aldri får fred

før verden blir en munnfull

fredeligere.

Stem på brannvesenet som

prøver, med et sukk,

å slokke helvete.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.