Stem på filmen du mener bør få Amanda-pris

Dagbladets lesere kårer folkeprisen.

(Dagbladet): I år som i fjor inviteres Dagbladet-leserne til å stemme over hvilken norsk film som skal få Folkets Amanda.

Det er åttende gang det deles ut en egen folkepris på den direktesendte prisutdelinga som finner sted under filmfestivalen i Haugesund lørdag 16. august.

- Dette er publikums mulighet til å være med og påvirke en Amanda-pris. Alle de andre prisene er det en fagjury som bestemmer hvem som får, sier Tonje Hardersen i Amanda-komiteen.

• Stem på din favoritt i avstemningsfeltet til høyre.

Bredde Alle norske filmer som ble sett av minst 10 000 på kino i fjor - 25 i alt - er med i avstemninga.

Her finnes alt fra store familiefilmer som «Jul i Flåklypa» «Doktor Proktors prompepulver» og «Gåten Ragnarok» til kritikerroste auteur-filmer som «Jeg er din» og «Blind»; Aksel Hennie-thrilleren «Pionér», skrekkfilmpastisjen «Død snø 2» og mye omtalte dokumentarfilmer som «Søsken til evig tid» og «En prest og en plage».

Du skal selvfølgelig stemme på den filmen du gledet deg mest over.

- Film er en subjektiv opplevelse, uansett hvilken bakgrunn eller kunnskap du har om film. Synes du en film er god - ja, da er det en god film, sier Hardersen.

Henger høyt Hun sier Folkets Amanda henger høyt blant norske regissører og skuespillere.

- Jeg har hørt mange filmskapere snakke om at publikumsprisen er den morsomste prisen å få på filmfestivaler. Det er jo publikum de lager film for, sier Hardersen.

I fjor var det regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg som kunne gå på podiet og hente Folkets Amanda for «Kon Tiki».

Den vant avstemninga knepent foran komedien «Tina og Bettina» - kanskje takket være regissørduoens mobiliseringskampanje, der de lovet å gi Odd Magnus Williamson en liten birolle i «Pirates of the Caribbean 5» dersom de fikk prisen. Det løftet har de etter eget utsagn til hensikt å oppfylle.

Årets Amanda-pris sendes på TV 2, og ledes av Guri Solberg.