- Stem på meg

TALLINN (Dagbladet): Tre ganger har Anna Cecilia «Sahlene» Sahlin (26) takket nei til å synge for Sverige i Melodi Grand Prix. Lørdag synger hun favorittlåta «Runaway» for Estland.

Årets vertsland i EuroSong har faktisk en svensk vokalist. Historien om hvordan «Sahlene» havnet som hovedattraksjon på den andre siden av Østersjøen, er ganske utrolig. Dagen før den estiske finalen trakk den opprinnelige vokalisten seg. Låtskriverne tok febrilsk kontakt med en svensk publisher og ba om hjelp.

Ble overbevist

- Jeg ble oppringt klokka ti om kvelden. En time seinere hadde jeg fått «Runaway» på MP3-fil, og ved midnatt ringte jeg og sa ja. Hadde i utgangspunktet liten tro på dette, men da jeg hørte låta, ble jeg overbevist, sier Sahlene.

Siden slutten av tenåra har hun vært en mye brukt korist og studiomusiker, bla for Charlotte Nilsson og Carola. De siste to åra har hun satset på en solokarriere, og gitt ut tre singler.

Favorittstempel

- Tre ganger tidligere har jeg sagt nei til å synge GP-låter. Men «Runaway» er i min litt røffe poprock-gate.

Sahlene innrømmer at hun har hatt bange anelser. EuroSong-stempel ønsker hun ikke.

- «Runaway» er en låt jeg kan stå inne for. Nå har jeg muligheten til å vise meg fram for 300 millioner tv-seere.

Sahlene er allerede blitt en av favorittene, og blir spådd en topp fem-plassering.

Mange kritikere framholder henne som en vinnerkandidat, men det er publikum i Europa som bestemmer.

- Jeg reiste rundt i Norge for et par år siden med Carola og Iver Kleive på en samleturné og har mange gode minner derfra. Jeg håper at Norge stemmer på meg, sier «Sahlene».

FOR ESTLAND: Svenske Anne «Sahlene» Sahlin ble spurt om hun ville synge «Runaway» for Estland dagen før estisk tv skulle presentere årets GP-artister.