Stem på tidenes sommerslager

Hver sommer dukker det opp minst én låt som du ikke får ut av hodet. Mange er glemt året etter, andre dukker opp år etter år. Nå kan du være med på å skille klinten fra hveten.

Sommeren er de store landeplagenes tid. I år er det Ricky Martins «Livin' La Vida Loca» eller Folk & Røveres «Yess!!» som ligger best an i kampen om å bli tusenårets siste sommerhit-låt.

Den klassiske sommerhiten er en lett, lystig og dansbar låt, med et refreng som sitter som spikret fra første gjennomhøring.

«Macarena»

Sommeren 1996 var det «Macarena» som gjaldt, og de to spanske 48-åringene i Los Del Rio tjente flerfoldige millioner på den multirepeterende låten. «Macarena» ble den første spanskspråklige sangen på den offisielle Top 100-lista i USA på 26 år. En radiostasjon gikk så langt som til å spille låten kontinuerlig i 36 timer.

«Macarena» var en seiglivet døgnflue, men kan neppe måles med Gyllene Tiders udødelige «Sommartider» fra 1989 som spilles igjen og igjen, år etter år.

Andre klassikere er danske Povl Dissings «Svantes lykkelige dag» (den med «om lidt er kaffen klar») og Mungo Jerrys «In the Summertime» fra 1970.

Den heiteste hiten

Lista over kandidater teller både norske og utenlandske slagere, og er omhyggelig plukket ut av Dagbladet med god hjelp fra musikkbransjen og NRK. Selv om vi presenterer to lister, er det kun én vinnerlåt som får tittelen Tidenes sommerlåt.

Fristen for å stemme er førstkommende mandag kl 15.00. Stem på din sommerhit!