Stemme- kritikk av TV2

Tv-seerne reagerer på måten det stemmes på i TV 2-serien «Norske talenter».

Fredag sang Celina Hristov (7) seg inn i tv-seernes hjerter, og ble den første finaleklare deltakeren i talentprogrammet «Norske talenter». Men var stemmingen rettferdig? På Dagbladet.no har tv-seere satt spørsmål ved metoden for sms- og telefonstemmer.

«Den første deltakeren startet to timer før den siste? Var linjene åpne hele tida? Det var om lag fire minutter man kunne stemme på de samiske guttene mens det var nesten to timer man kunne stemme på Celina. Hvordan skal de som kommer sist kunne vinne da?», spør en leser i et innlegg som har fått 122 anbefalinger.

Ifølge TV 2s presseansvarlig for «Norske talenter», Katrine Wergeland, er stemmemetoden i programmet den samme som for Idol. Det er ingen tidsbegrensning for stemming på de enkelte deltakerne.

Hun ser at leserne har et poeng med at de første kan bli favorisert, men sier dette ikke er et problem i praksis.

- Det er klart at de som opptrer sist, får kortere stemmetid enn de første. Men det vi ser er at folk stemmer over kort tid, de stemmer like etter at artistene har opptrådt på skjermen og når det skal oppsummeres mot slutten av programmet, sier Wergeland.

- Hvorfor satte dere Celina opp først i programmet - var det fordi hun var en dere gjerne ville ha med til finalen?

- Nei, det er ikke riktig. Vi bestemmer rekkefølgen for å skape spenning i programmet. Dessuten trenger de som har mer utstyr lengre tid til rigging, og kommer seinere i programmet, sier Wergeland, og legger til:

- Vi har gjort dette mange ganger, og det er ikke slik at det er de første som alltid vinner, sier Katrine Wergeland.

Celina Hristov gikk videre til finalen i «Norske talenter». Foto: Scanpix
Celina Hristov gikk videre til finalen i «Norske talenter». Foto: Scanpix Vis mer
Stemme- kritikk av TV2