MGP:

Stemmebråk: Slår tilbake med e-post

NRK ba lørdag morgen MGP-finalisten Jorn om å fjerne et innlegg på Facebook der han oppfordret sine fans til stemmegivning fra utlandet. Nå slår han tilbake mot NRK.

FIKK TILSNAKK: MGP-aktuelle Jorn måtte fjerne et Facebook-innlegg hvor han oppfordret sine fans til stemmegiving fra andre steder enn Norge. Foto: NTB.
FIKK TILSNAKK: MGP-aktuelle Jorn måtte fjerne et Facebook-innlegg hvor han oppfordret sine fans til stemmegiving fra andre steder enn Norge. Foto: NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den finalekvalifiserte MGP-artisten Jorn har fått tilsnakk fra NRK etter at han i går gikk ut på Facebook og oppfordret fans i inn- og utland til å stemme på ham under kveldens sending.

Artisten ga en detaljert beskrivelse av hvordan utenforstående kunne registrere seg hos NRK for å stemme på ham.

Like etter at Dagbladet etterspurte en kommentar om innlegget lørdag formiddag, ble det fjernet. Eirik Sandberg Ingstad, redaksjonssjef i NRK underholdning, erkjenner at de lørdag formiddag ha vært i kontakt med Jorn for å få innlegget fjernet.

På selve finaledagen forteller NRK nemlig at de ikke ønsker systematisk mobilisering av fanbaser i utlandet - noe redaksjonen tidligere har godkjent.

- Ble godkjent av NRK

Jorn deltar med låta «Faith Bloody Faith», og fikk den siste finalebilletten i den såkalte wildcard-runden tidligere denne uka.

Artisten har i flere tiår hatt en stor fanbase utenfor Norge, og benyttet derfor anledningen til å oppfordre sine utenlandske fans til å stemme under finalen lørdag kveld.

- Tidligere i februar spurte vi om det var mulighet for å mobilisere stemmer fra utlandet. Det ble godkjent av redaksjonen. Det er klart man mobiliserer når NRK sier at utenlandske stemmer teller, sier Jorns låtskriver, Åge Sten Nilsen, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer