Foto: Håkon Eikesdal
Foto: Håkon EikesdalVis mer

Stemmen drar lasset

Linnea Dale kjent fra Idol og DonkeyBoy solodebuterer på Bylarm.

BYLARM: Det var ingen tvil om hvem som var artisten med stor a i Idol-kullet fra 2007. Linnea Dale begeistret stort med sin mørke, sjelfulle og betagende stemme.

Som de fleste Idol-artister med særpreg, røk hun tidlig i finalerundene. Uten at det på noen måte har eller vil hemme hennes artistkarriere. Som vi alle vet har hun blant annet bidratt sterkt i å gi Donkeyboy hits av slagkraftig format.

Under Bylarm-debuten er det den store stemmen og hennes artistambisjon som drar lasset. Som scenepersonlighet er hun litt mer tilbaketrukket, der hun smiler sjenert bak det store pianoet.

Hun viste seg tidlig som en moden sanger, og den Joni Mitchell-aktige røsten kler de vare sangene forbilledlig. Hun har mange spennende nyanser i stemmen, og har for det meste full kontroll på det artistiske, godt hjulpet av et smakfullt anrettet komp.

Hovedfokuset denne kvelden var materiale hentet fra hennes kommende Øystein Greni-produserte solodebut. Det er vanskelig å si så mye konkret om låtmaterialet annet enn at det ved først lytt kunne fremstå noe likelydende. Men her er det jo alltid en viss modningsfaktor å ta hensyn til.

Hun har noen steg å gå rent sceneteknisk før hun skaper magi, men veien behøver ikke å være urovekkende lang. Hun har en stemmeprakt av de sjeldne og udsikutabelt mye karakter.