OPPSIKTSVEKKENDE: Det er oppsiktsvekkende at næringsdrivende med minoritetsbakgrunn og de som har flyktet fra sosialistiske land kommer til Norge og stemmer på Arbeiderpartiet, skriver Emre Tektas. Her driver Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre valgkamp i Oslo før fjorårets stortingsvalg. Foto: Hans Arne Vedlog
OPPSIKTSVEKKENDE: Det er oppsiktsvekkende at næringsdrivende med minoritetsbakgrunn og de som har flyktet fra sosialistiske land kommer til Norge og stemmer på Arbeiderpartiet, skriver Emre Tektas. Her driver Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre valgkamp i Oslo før fjorårets stortingsvalg. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

Valg:

Stemmer på partier som vil øke skattene og byråkratiet i næringslivet

Hvorfor stemmer innvandrere som de gjør?

Meninger

Rundt 52 000 nye landsmenn fikk stemmerett ved stortingsvalget i 2017. Ifølge SSB ville 6 av 10 med minoritetsbakgrunn fra sør stemme på Arbeiderpartiet. Det er oppsiktsvekkende at næringsdrivende med minoritetsbakgrunn og de som har flyktet fra sosialistiske land kommer til Norge og stemmer på Arbeiderpartiet.

Det er etablert seg en fordom om at mennesker med minoritetsbakgrunn ikke bryr seg om det samme som befolkningen ellers ved et valg. De bryr seg minst like mye om hvilken barnehage deres barn skal gå på, kvaliteten på sykehuset de skal opereres i, og om bussrutene i deres nærmiljø endres.

Mange mennesker flykter fra sine hjemland i sør på grunn av kommunismens brutalitet og sosialistorienterte styresett. De kommer fra samfunn med veldig høye skatter, stor statlig overstyring og hvor verdier som ytringsfrihet og organisasjonsfriheten er under sterkt press. Det er synd at disse menneskene stemmer for samme styringssett i Norge som de flyktet ifra.

Det er ikke å legge skjul på at den norske integreringspolitikken på 70 og 80-tallet ikke har fungert. Manglende språkkunnskaper, spesielt blant innvandrerkvinner er et stort samfunnsproblem. Mange har ikke gode nok norskkunnskaper til å stemme ved et valg i Norge, men fortsatt velger mange å stemme på sosialistorienterte partier. Hvorfor stemmer innvandrerbedrifter innenfor dagligvare på partier som vil øke skattene og byråkratiet i næringslivet?

For at våre nye landsmenn skal få muligheten til å påvirke sin hverdag, bør det være en forutsetning at de kan norsk. Høyre er det partiet som legger til rette for at disse menneskene kan raskest bli en del av det norske samfunnet ved å komme seg ut i arbeid.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.