Stemning fra Texas

Amerikanerne i The American Analog Set er på tur i Europa denne sommeren. I Oslo blir det to konserter med indierockerne.

Nå får rockeklubben Mono I Oslo besøk fra USA, nærmere bestemt Texas. Bandet spiller for første gang i Skandinavia og kommer fra Stockholm til Oslo, før de drar videre til Tyskland og Storbritannia.

Bandet er på Europa-turné for andre gang, for å lufte låtene fra fjorårets kritikerroste album «Know by Heart».

- Albumet ligger på årsbeste-lista til mange utenlandske musikkjournalister, men har blitt oversett i Norge, forteller Jan Olav Glette i bookingselskapet V8.

Bandet er også sktuelle med en 12-tommer som slippes rundt sankthanstider. Bandet bestemte seg for å gjøre noe uprøvd og resultatet ble remix-plata «Updates», som inneholder to spor av bandet selv, to remixer av Her Space Holiday, alias Marc Bianchi, og to remixer av Styrofoam.

Stemningsfull rock

The American Analog Set befinner seg i den rolige delen av indie-rocken, med en musikk som dyrker det forsiktige, intime og hypnotiske heller enn det larmende.

- Bandet spiller stemningsfull popmusikk, med referanser til Stereolab, Spiritualized og Slint. De er melankolske og stemningsfulle, men ikke så depressive som mange andre i den alternative musikken, forteller Glette.

Som oppvarmingsband stiller det et norsk band hver kveld. Først ut er Loch Ness Mouse, som spiller på tirsdag, mens Sellick Manoevres er support på onsdag.

- Sellick spilte nettopp med Grasshopper fra Mercury Rev på Musikkens Dag, mens Loch Ness Mouse har sin første konsert med ny trommis, som faktisk er lillesøstra til den forrige, forteller Runar Eggesvik på Café Mono. Han beskriver musikken til de to banda som nyskapende pop.

- Du kan si at Loch Ness Mouse er litt mer pop, mens Sellick er litt mer nyskapende.

Plateveteraner

Texas-bandet oppstod fra askene av postpunk- bandet Electric Company på midten av 90-tallet. Gitarist og vokalist Andrew Kenny, keyboardist Lisa Roschmann og trommis Mark Smith knyttet til seg bassist Lee Gillespie, og tok navnet The American Analog Set, eller AmAnSet i kortversjon.

Allerede etter bandets andre live-opptreden fikk de kontrakt med plateselskapet Emperor Jones, og i løpet av de neste årene ga de ut tre fullengde-plater og syv singelplater på selskapet.

Etter flere utbyttinger i bandstallen som resulterte i en mannlig kvintett, knyttet bandet seg i fjor til plateselskapet Tiger Style. De ga ut AmAnSets fjerde og kritikerroste album «Know by Heart». En plate som viser en mer eksperimentell og poppete versjon av bandet. Det er denne versjonen du får høre på Mono disse to kveldene.

The American Analog Set spiller på Mono i oslo, tirsdag 11. Og onsdag 12. juni. Les mer om bandet på hjemmesidene til The American Analog Set eller på sidene til distributørselskapet Southern Records.

STEMNINGSFULL POP:</B> De fem gutta i The American Analog Set spiller for første gang i Oslo denne uka.