SÆREGEN THRILLER: En middelklassejente og en rufsete fyr fra feil side av byen finner hverandre i en felles dragning mot noe mørkt i “Beast”. Video: Movieclips Indie Vis mer

Anmeldelse Film «Beast»

Stemningsfull thriller om å falle for den uskikkelige gutten

Villdyret våkner i «Beast»

«Beast»

5 1 6

Drama/thriller

Regi:

Michael Pearce

Skuespillere:

Jessie Buckley, Johnny Flynn, Geraldine James

Premieredato:

24. august 2018

Aldersgrense:

15 år

Orginaltittel:

«Beast»

«Stemningsfull thriller om ung romantikk som får noe forkvaklet over seg»
Se alle anmeldelser

FILM: Det er grenser som ikke bør krysses. Men vet du egentlig når det skjer?

«Beast» er en stemningsfull thriller om ung romantikk som raskt får noe forkvaklet over seg. Men det begynner i solskinnet. Moll (Jessie Buckley) står i lysegul kjole i familiens hageselskap og er misfornøyd.

Hun er klar over at hun på ingen måte lever opp til ønskene og kravene hun er omgitt av. Så møter hun den handlekraftige Pascal (Johnny Flynn), som har rifle og sprit i bilen og jord under neglene. Første gang han er hjemme hos Moll klamper han inn med møkkete sko på morens hvite teppe, og Moll elsker det. Det skal vise seg at hun selv har en aggressiv fortid.

Samtidig går en seriemorder løs på det lille, forblåste Jersey og dreper unge kvinner, og snart antyder politiet at Pascal er den de har i søkelyset.

Mørk romantikk

Debutantregissør Michael Pearce klarer å la bildene fra det moderne, fattigslige Jersey gjennomsyres av noe eldgammelt og gotisk. Hjemme hos Moll går alt i lyse farger, hvitt, gult og beige, men mørket er ikke langt unna, og synes å trenge seg ut av henne fra innsiden.

«Beast» er tett av symboler, som det tykke, mørke håret Moll napper ut av halsen. Livet er en kamp for å holde det dyriske på avstand. Moll og Pascal finner sammen i en mørk romantikk, en tanke om at det er de to mot en prektig og dømmende verden som ikke forstår dem. Men Moll må innrømme overfor seg selv at hun ikke vet akkurat hvor mørkt Pascals indre er.

Pussig politi

Jessie Buckley er svært god. Hun lar være å overspille i en rolle som har scener som kan minne om en opera, og selv om det er henne seeren blir best kjent med, forblir hun uutgrunnelig til siste scene. Flynn lykkes i å være både dragende og genuint ubehagelig i en mindre rolle. Politiet i virkeligheten opptrer neppe slik politiet gjør her. Men det får gå. «Beast» minner uansett om en drøm, eller snarere om et mareritt.