Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Steng skolene nå!

Lege og trebarnsmor Mari Tvervåg Solbakken er urolig. Hun etterlyser tiltak fra myndighetene og oppfordrer til at skolene stenges.

BEKYMRET: - Jeg er urolig. Urolig for manglende tiltak fra sentrale myndigheter, skriver lege ved Blå Kors Lade behandlingssenter, Mari Tvervåg Solbakken. Foto: privat
BEKYMRET: - Jeg er urolig. Urolig for manglende tiltak fra sentrale myndigheter, skriver lege ved Blå Kors Lade behandlingssenter, Mari Tvervåg Solbakken. Foto: privat Vis mer
Meninger

Jeg er lege, trebarnsmor og urolig. Urolig for manglende tiltak fra sentrale myndigheter.

Som overordnet lege, har jeg selv fulgt Folkehelseinstituttet sine råd ved flere anledninger den siste uka; og alle gangene har det vært nær ved å gi potensielle store konsekvenser.

Jeg er ikke redd, men jeg er svært bekymret for intensivkapasiteten i Norge. Jeg presiserer at jeg er ingen ekspert på dette området, jeg er verken epidemiolog, virolog eller mikrobiolog, eller jobber til daglig med smitteforebygging.

Jeg ser imidlertid nå et Folkehelseinstitutt og et politisk miljø som framstår mer opptatt av å berolige enn å handle. Ja, vi trenger beroligelse, men vi trenger aller mest handlinger som hindrer og forsinker smitte! Virus lar seg ikke stoppe av beroligelse.

Mine klare ønsker og råd er;

  • Steng skolene nå!
  • Så mange arbeidsplasser som mulig innfører hjemmekontor, ber ansatte ta ut opptjent avspasering eller rett og slett stenger.
  • Vask eller sprit hendene ofte.
  • Host vekk fra folk, helst i papir som kastes, ev i hender som vaskes umiddelbart eller om du må; i albuen.
  • Dropp fritidsaktiviteter.
  • Ikke reis noe sted; særlig ikke utenlands, med fly eller kollektivtransport om du ikke må.
  • Ferdes minst mulig ute der andre også ferdes.
  • Er du syk: hold deg hjemme! Uansett på hvilken måte du er syk.

Det er tid for en felles, nasjonal dugnad, hvor alle må ta en for laget, især på vegne av eldre og kronisk syke, med ett primært mål - å redusere og forsinke smitte!

Bare slik kan vi være sikre på at alle landets sykehus og ansatte kan håndtere utfordringene som kommer nå. For vi må så inderlig ikke tro at de ikke kommer. De fleste av oss tåler denne runden godt, men ikke alle.

Mitt største ønske nå, er at skoler og flest mulig arbeidsplasser tar en tidlig og lang påskeferie fra nå til dette er passert.

Og til dere som har karantene; DETTE er INGEN øvelse! DU kan forårsake at mange smittes, og kanskje også en av dine som ikke tåler denne sykdommen.

Hele Norges coronakart