Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stenger fildelingstjeneste

LimeWire er dømt for brudd på opphavsretten.

STENGES: LimeWires fildelingstjenester stenges ned etter at de ble funnet skyldige i brudd på opphavsretten. Foto: AP Photo/Mark Lennihan
STENGES: LimeWires fildelingstjenester stenges ned etter at de ble funnet skyldige i brudd på opphavsretten. Foto: AP Photo/Mark Lennihan Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| En amerikansk domstol besluttet å stenge den populære fildelingstjenesten LimeWire, etter å ha funnet dem skyldige i brudd på opphavsretten, melder nyhetsbyrået Reuters.

LimeWire er en av verdens største fildelingstjenester, hvor brukerne til nå har kunnet dele musikk, filmer og tv-serier gratis over nettet.

- Plateselskapene har lidd Retten kom fram til at LimeWires morselskap, Lime Wire LLC, intensjonelt forårsaket et massivt misbruk og besluttet at LimeWire måtte stenge «funksjonene for søk, nedlasting, opplasting og/eller distribusjon».

- Plateselskapene har lidd — og vil fortsette å lide — for den uopprettelige skaden LimeWire har forårsaket ved det utbredte misbruk av deres arbeid, står det å lese i dommen.

Det står videre at skadene som er utført er overveldende og antakeligvis langt forbi selskapets evne til å kunne betale i erstatning.

I en pressemelding uttrykker LimeWire sin skuffelse over dommen:

- Selv om det ikke er ideelt for oss, så samarbeider vi med musikkindustrien for å bevege oss fremover, skriver selskapet.

Har tapt 7,7 milliarder dollar LimeWire ble grunnlagt av Mark Gorton i 2000, og har vært en pest og en plage for plateselskapene da millioner av fans har kunnet bruke tjenesten for å laste ned musikk gratis.

I 2009 var det om lag 50 millioner brukere av LimeWire.

Inntektene fra platesalg i USA har falt med 7,7 milliarder dollar fra 1999 til 2009. Musikkindustrien hevder nettbasert og fysisk piratkopiering er hovedårsaken til dette.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!