PROVOSERER: Meninghetsrådet i Kautokeino reagerte etter at trompetist Ole Edvard Antonsen joiket i kirka. Foto: Anders Grønneberg
PROVOSERER: Meninghetsrådet i Kautokeino reagerte etter at trompetist Ole Edvard Antonsen joiket i kirka. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Stenger Kautokeino kirke for konserter etter Ole Edvard Antonsen-joik

- Flere slike konserter kommer ikke på tale.

(Dagbladet): Menighetsrådet i Kautokeino vil ikke lenger tillate konserter i Katokeino kirke etter at trompetist Ole Edvard Antonsen joiket under en konsert i kirka. Det skriver Altaposten.

- Flere slike konserter kommer ikke på tale så lenge jeg er leder i meningsrådet, sier leder for menighetsrådet Inga Gunhild Buljo Kemi til lokalradiostasjonen GLR.

Grunnen skal blant annet ha vært at den kjente trompetisten joiket.

Artisten selv sier til Altaposten at han fikk forståelse for at det var ekstra kontroversielt.

- Jeg har kjemperespekt for de ulike kulturene, men låten er en hyllest til vidda og samisk kultur og dette er en joik som jeg har laget. Jeg var i tvil om den skulle brukes til noe, den er på en plate og jeg fikk Ailo Gaup til å joike den, men følte jeg kanskje blandet meg borti en kultur som jeg ikke kan noe om, sier han til radiostasjonen.

- Det er veldig synd om noen oppfatter det som krenkende at jeg joika, sier Antonsen. Han påpeker også at det bør være takhøyde i kirkerommet.

Verken Ole Edvard Antonsen eller Inga Gunhild Buljo Kemi har besvart Dagbladets henvendelser i kveld.