Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Coronavirus:

Stenger Louvre: - Vi er veldig bekymret

Det populære turistmålet holdt stengt søndag på grunn av smittefare.

INGEN ADGANG: Besøkende måtte holde seg på utsiden av det populære museet i Paris på grunn av et møte om coronaviruset. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes
INGEN ADGANG: Besøkende måtte holde seg på utsiden av det populære museet i Paris på grunn av et møte om coronaviruset. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes Vis mer

Kunstelskere måtte holde seg på utsida av Louvre-museet søndag. Museets ledelse så seg tvunget til å holde det populære turismålet stengt på grunn av et internt møte om faren for smitte av coronaviruset.

- Vi har besøkende fra hele verden, derfor er vi veldig bekymret, sier Louvre-ansatt Andre Sacristin til Fox News.

Ingen av de 2300 ansatte ved museet er smittet, men Sacristin sier at det er stor risiko for at noen kan komme til å bli det.

- Det er bare et spørsmål om tid, sier han.

Da Vinci-Trøbbel

Søndag avholdt de ansatte et møte om virusforebyggende arbeid. Det hindret museet i åpne som planlagt søndag morgen. På ettermiddagen sto de avventende turistene fortsatt på utsida av museet.

En talskvinne for museet sier til Reuters at Louvre skal åpne igjen etter møtet.

Avgjørelsen om å stenge museet kom i etterkant av den franske regjeringens beslutning om å forby alle innendørs samlinger med mer enn 5000 personer.

SMITTSOMT: Statsminister Erna Solberg står fast på at Norge er godt forberedt på coronavirusets innmarsj. Reporter: Marie Røssland. Video: Lars Eivind Bones. Vis mer

Sacristin sier at avgjørelsen gjorde at de ansatte ved museet fryktet at de kunne være utsatt for smitte, med tanke på at museet tar imot flere tusen besøkende hver dag.

Louvre har den siste tiden også fått besøk fra Nord-Italia, som skal hente hjem kunstverk av Leonardo da Vinci. Besøket har vekket stor bekymring blant de ansatte ved Louvre.

Italia er det landet i Europa som har blitt hardest rammet av viruset med 12 bekreftede dødsfall og over 300 tilfeller av smitte.

Helsesjekk

Mandag vil et møte med museets ledelse finne sted. Sacristin mener at de besøkende bør gjennomgå helsesjekker.

- Hvis noen er smittet, så bør museet fortsatt holde stengt sier han.

100 mennesker skal være smittet av coronaviruset i Frankrike.

I tillegg til Frankrike, har det også blitt påvist smitte i England, Italia, Tyskland, Belgia, Kroatia, Sverige, Finland, Romania, Sveits, Nord-Makedonia og Østerrike

Hele Norges coronakart