FÅ SPILLERE: Som en konsekvens av spillerflukten fra «Age of Conan» slår Funcom nå sammen en lang rekke av spillets servere. Illustrasjon: FUNCOM
FÅ SPILLERE: Som en konsekvens av spillerflukten fra «Age of Conan» slår Funcom nå sammen en lang rekke av spillets servere. Illustrasjon: FUNCOMVis mer

Stenger over halvparten av «Age of Conan»-serverne

- En frisk start på 2009, sier Funcom.

(Dagbladet.no): Allerede i september i fjor innrømmet Funcom at de så seg nødt til å slå sammen tynt befolkede servere i online-rollespillet «Age of Conan».

Nå går de enda mer drastisk til verks. Nå bekrefter nemlig Funcom at de planlegger å stenge over halvparten av spillets servere, for dermed å få flere spillere på de gjenværende serverne.

Det totale antall servere går dermed ned fra 49 til 18, og hardest går det ut over de amerikanske serverne. Listen over de sammenslåtte serverne er lagt ut på Funcoms forumsider.

- Dette er for få mer action på serverne, for at det skal bli lettere for spillere å finne andre spillere. Det gjør rett og slett at det blir en bedre spillopplevelse og en bedre balanse i spillet, sier produktdirektør Jørgen Tharaldsen til Dagbladet.no.

At serverne nå slås sammen er en tydelig indikasjon på at spillermengden ikke er på topp i «Age of Conan». Når det er for mange servere i forhold til spillere i et onlinespill, blir disse nemlig tynt befolket - og spillopplevelsen blir ikke like bra som når det er mange spillere på serveren.

diskusjonstråden etter offentliggjørelsen er det stort sett positive kommentarer å se fra spillere som lenge har ventet på en slik handling fra Funcom.

- Dette markerer også en slags frisk start på 2009 for oss og spillerne. Vi føler at spillet har tatt enorme steg, og dette er en kjempeboost for hvor gøy det er å spille «Age of Conan», sier Tharaldsen.

Stenger over halvparten av «Age of Conan»-serverne