BAD MED BISMAK: Om det er disse badenymfene som er skyld i kolibakterieutbruddet som førte til at at badeplassen ble stengt, er uvisst. Det som i alle fall er sikkert, er at de nok kommer til å vaske seg ekstra godt i kveld. Foto: Eirik Helland Urke
BAD MED BISMAK: Om det er disse badenymfene som er skyld i kolibakterieutbruddet som førte til at at badeplassen ble stengt, er uvisst. Det som i alle fall er sikkert, er at de nok kommer til å vaske seg ekstra godt i kveld. Foto: Eirik Helland UrkeVis mer

Stengte badeplassen etter at publikum bæsja i vannet

Kolibakterieutbrudd på Roskilde-festivalen.

||| ROSKILDE (Dagbladet): Like etter at Dagbladet hadde besøkt badeplassen på Camp Øst på Roskilde-festivalen i ettermiddag, ble den stengt da en rutinekontroll avslørte at det var alt for høye verdier av kolibakterier i vannet.

Ifølge Roskilde-festivalen skal grunnen til kolibakteriekomsten være at festivalgjengerne har brukt badevannet som toalett.

Jan Bechmann, som har ansvaret for campingområdet, er lei seg for at de måtte stenge badeplassen, men er fornøyd med at de oppdaget helserisikoen.

- Vi tar sikkerheten til publikumet vårt alvorlig, og er glade for at disse kontrollene virker, sier han til Dagbladet.

Roskilde-festivalens talskvinne Christina Bilde sier i en uttalelse på festivalens hjemmesider at de nå prøver å finne alternative metoder for festivalpublikummet å kjøle seg ned på i den brennende sommervarmen.

- Roskilde skiklubb har snøkanoner vi kan bruke, og det er ennå et åpent basseng inne på festivalområdet. Utover det må vi tenke litt over hvordan vi kan forhindre at publikum bruker badeplassen vår til andre ting enn å bade, sier Bilde, og med det avviser at det er dyr som er skyld i festivalekskrementene i badevannet.

Følg Dagbladets Roskilde-team på Twitter. @jonaspetter og @urke.