«Mission: Impossible - Fallout»

Stengte Preikestolen i ni dager for Tom Cruise-film - nå er traileren her

«Mission: Impossible - Fallout» kommer på kino i Norge i august.

Video: Paramount Pictures Vis mer

(Dagbladet): Søndag kveld la Tom Cruise ut et bilde av seg selv med Lysefjorden i bakgrunnen på Instagram der han meldte at traileren på «Mission: Impossible - Fallout» er nært forestående. I natt kom den.

- Lunta er tent, skriver Cruise på Instagram.

Cruise spiller hovedrollen i filmen som er delvis spilt inn på fjellhylla Preikestolen utenfor Stavanger i Rogaland - og traileren inneholder flere spektakulære scener der ifra.

Allerede 13 sekunder ut i traileren, vises de første bilene fra Preikestolen.

Se traileren øverst i saken.

Filminnspillingen startet på Preikestolen i november - flere uker seinere enn planlagt. Cruise legger mye stolthet i å gjøre egne stunts, men ble skadd da han skulle hoppe mellom to bygninger. Han smalt inn i husveggen og brakk en ankel.

«Mission: Impossible - Fallout» har norsk premiere i starten av august. På rollelista finner man blant andre Henry Cavill («Superman»), Rebecca Ferguson («Snømannen») og trofaste franchise-medlem Ving Rhames («Pulp Fiction»).

Skurkekarakteren Soloman Lane dukker opp for andre gang, og spilles av Sean Harris. Ifølge NRK kan det bli utekinopremiere på storfilmen på toppen av Preikestolen dersom alt klaffer.

Mye oppmerksomhet

Innspillingen av «Mission: Impossible - Fallout» fikk mye oppmerksomhet her til lands.

I forbindelse med innspillingen ga Forsand kommune tillatelse til å stenge turistmagneten helt for publikum i ni døgn. I tillegg fikk de løyve til inntil 50 helikopterlandinger per dag.

Antallet helikopterlandinger fikk derimot lokalbandet Temet Nosce fra Karmøy til å reagere. De ble nektet å lande på Preikestolen, mens Tom Cruise og hans filmteam fikk 800 landingstillatelser.

At superstjerne og actionhelt Tom Cruise etter alle solemerker dingler i et tau ned fra den berømte klippen i en scene i den neste «Mission Impossible»-filmen i 2018, får den lokale og regionale turistnæringen til å gni seg i hendene, men Hollywood-glamouren bergtar ikke alle.

Naturvernforbundet sa til Dagbladet i november at de frykter «Cruice-turister» og er redd for at det vil gå utover naturen. Forbundet har siden 2008 jobbet for at Preikestolen-området i Rogaland skal etableres som en vernet nasjonalpark.