DEBATT

Coronaviruset:

Stengte ungdomstilbud kan gi uro og smittespredning

Når alle fritidsklubber, idrettslag, biblioteker og andre aktiviteter er lukket, blir det fort til at flere unge samles ute.

STENGT: - Jo lenger tid det går med stengte tilbud, desto flere problemer må vi være forberedt på at det kan føre ti, skriver stortingsrepresentant Jan Bøhler. Bildet er fra en tom ballplass på Holmlia i Oslo. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
STENGT: - Jo lenger tid det går med stengte tilbud, desto flere problemer må vi være forberedt på at det kan føre ti, skriver stortingsrepresentant Jan Bøhler. Bildet er fra en tom ballplass på Holmlia i Oslo. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
LES ALT OM CORONA

Allerede etter den første kvelden med stengte tilbud fikk jeg høre om steder der det var store ansamlinger av ungdom og enkelte episoder som kunne blitt alvorlige. Det samme gjentok seg mandag kveld, da det også ble meldt om brannstiftelser i containere fra unge som henger rundt. De skal ikke på skolen dagen etter og dermed får noen desto mer tid og lyst på å finne på noe - deriblant «corona-fester» som media tidlig meldte om.

Seinere har politi og vektere varslet om flere alvorlige hendelser særlig i Grønland-Tøyen-området. Politiet mener hendelsene kan være relatert til corona-smitten og karantenetiltakene som er iverksatt av myndighetene: «De kjeder seg og mangler noe skikkelig å drive med og et sted å være. Det blir det bråk av. Sånn er det for mange nå,» sa avsnittsleder Håvard Sharma-Sundheim i Oslopolitiet om de store gruppene av ungdom (Dagbladet 20/3).

Også Sterling-patruljen, et flott frivillig tiltak i regi av idrettslaget med samme navn, uttrykker bekymring. Lederen Mohammed Fariss sier at de i sin bydel erfarer «store ansamlinger med unge som ikke har noe sted å være, noe som fører med seg en del voldsepisoder og bruk av våpen» (Akersposten 22/3).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer