Stenstrøm gjør COMEBACK

Politikerne savner Oddvar Stenstrøms TV 2-debatter, ifølge ham selv. I valgkampen samler han dem til nye folkemøter.

19. august leder den legendariske – og tidvis utskjelte – TV 2-personligheten sin første av tre politikerdebatter etter at han ga seg med «Holmgang» for halvannet år siden.

– Det er mange som har sagt at de savner oss. Seinest på den rødgrønne pressekonferansen på Saras Telt i dag, kom Jens Stoltenberg bort til meg og syntes at det var veldig moro at vi var i gang igjen, sier Stenstrøm (63).

Han skynder seg å si:

– Det er jo ikke sikkert det meg de savner, men formatet. En slik timelang debatt forsvant jo fra TV 2 med meg. Nå har NRK også fjernet sin debatt, og det er like dumt. Du vet, politikerne trenger slike arenaer.

Må spare penger

Tidligere har folkemøtene under valgkampen vært sendt fra ulike deler av landet, nå er de samlet i TV 2s studio i Oslo.

– Jeg regner med at det er finanskrisa som gjør at vi må lage en billigere modell. Men jeg tror ikke det blir noen forskjell. Trenger vi bergensere i studio, er det bare å gå ut og hente dem på Karl Johan. Hele Oslo er jo full av bergensere, sier TV 2-veteranen

Han lover rene folkemøter, uten «dill og dall».

–  Vi har ingen hornmusikk, slik NRK har hatt de siste åra. Og de varer jo bare én time, så det har ingen hensikt å kaste bort tida, sier Stenstrøm. Det er forresten ikke lov til å bue på folkemøtene, men humring er lov, slår han fast

I tillegg til tre folkemøter, er han TV 2s mann i partilederdebatten som samsendes med NRK valgnatta.

Stenstrøm er for øvrig ikke den eneste veteranen i valgkampsendingene til TV 2. Pål T. Jørgensen, Christine Korme og Trude Teige skal lede sine politikerutspørringer og partilederdueller.

Nervøs

Oddvar Stenstrøm skal ikke forberede seg på annet vis enn å lese en masse aviser før han kjører i gang debattene på skjermen.

– Når du har holdt på i 11 år med «Holmgang» har du det i blodet, sier han, men legger til:

– Jeg gleder meg veldig, men pleier alltid å være jævlig nervøs før sending.

– Stenstrøm, nervøs?

– Ja, altså, i det øyeblikket lampa lyser rødt i studio, så forsvinner nervene. Men i tidsrommet før kjenner jeg det i hele kroppen. Nå har jeg begynt å trene, så jeg slipper å bli så stiv i nakken, avslutter Oddvar Stenstrøm.