Valg 2021:

Stenstrøm om TV 2-sendinga:
- Stusselig og kjedelig

NRK gikk av med en soleklar seier om seerne i sin valgsending på mandag. Det overrasker ikke den mangeårige TV 2-programlederen Oddvar Stenstrøm.

LEDET VALGSENDINGENE: Oddvar Stenstrøm ledet valgsendingene for TV 2 da han arbeidet for kanalen. Foto: NTB
LEDET VALGSENDINGENE: Oddvar Stenstrøm ledet valgsendingene for TV 2 da han arbeidet for kanalen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NRK hadde utvilsomt flest seere i løpet av valgkvelden, sammenliknet med TV 2.

TV 2 samlet i snitt 129 000 seere på TV 2 og TV 2 Nyhetskanalen fra klokka 20.55 til 01.50. Tilsvarende tall for NRK var på over 633 000 seere, ifølge Kampanje.

Oddvar Stenstrøm har arbeidet for begge kanalene, men er nok mest kjent for sin over 20 år lange innsats for TV 2, der han blant annet har vært både nyhetsanker og programleder, samt leder av kanalens valgsendinger.

Og tallene overrasker ham ikke.

- Nei, det er ikke overraskende at NRK var betydelig større. Det er alltid sånn at seerne flokker seg til NRK ved valg eller 17. mai, sier han.

Så mest på NRK

Stenstrøm understreker at han synes programlederne og kommentatorene i begge de to kanalene var like gode, men innrømmer videre at han likevel selv fulgte mest med på NRKs sending på mandag.

- Jeg så mer på NRK enn TV 2 fordi NRK hadde en ny og fantastisk grafikk, som det var lett å se og følge med på. TV 2 kjørte derimot på gammelt vis, og det var ganske knuslete greier, sier han.

- FLERE REAGERER: På MDGs valgvake avslører våre reportere dagens meny, men en ting skiller seg ut. Video: Dagbladet TV Vis mer

Og akkurat dette overrasket ham.

- TV 2 er kjent som foregangskanalen når det gjelder ny grafikk. De er kjent for å ligge i forkant, men denne gangen var NRK desidert best med grafikken, som gjorde det morsomt å se på.

- Her var de så gode og nyskapende at de rett og slett slo fullstendig knockout på TV 2 på det visuelle, legger han til.

SISTE SENDING: Det er i dag nøyaktig 8 år siden Oddvar Stenstrøm sluttet i TV 2. Det skjedde etter at han hadde ledet den siste partilederdebatten før stortingsvalget i 2013.
SISTE SENDING: Det er i dag nøyaktig 8 år siden Oddvar Stenstrøm sluttet i TV 2. Det skjedde etter at han hadde ledet den siste partilederdebatten før stortingsvalget i 2013. Vis mer

- Kjedelig studio

Også når det gjelder utseendet på valgstudioet mener Stenstrøm at NRK kom best ut.

- NRK hadde et fantastisk flott studio, som seermessig var betydelig mer innbydende enn TV 2 sitt, som framsto som kjedelig, ettersom programledere og kommentatorer bare satt rundt en helt vanlig nyhetsdesk, sier han.

Stenstrøm legger til at det overrasker ham at valgstudioet til TV 2 ikke så mer spennende ut.

- Da det var valg i USA hadde man pyntet med ballonger og flagg. Slik var det ikke nå, påpeker han.

SUKSESS?: Leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre avslører hva som skjedde da han kom hjem etter valgvaken. Video: Magnus Paus. Vis mer

Forbedringspotensial

Og her tror han TV 2 har et potensial til forbedring til neste valg:

- Det er lite TV 2 kan gjøre for å slå NRK i en valgsending. Som sagt er det alltid slik at seerne velger NRK når det er valg. Men neste gang kan TV 2 forsøke å gjøre studioet mer innbydende, større og mindre traust og stusselig. Det er merkelig at de ikke la mer innsats i dette, sier han.

I tillegg til å følge sendingene på TV, fulgte Stenstrøm også med på valgdekningen til en rekke aviser på nett, hovedsakelig Dagbladet, VG, Nettavisen og Aftenposten.

- Men det var altså NRK jeg så mest på. Deres TV-produksjon var overraskende god denne gangen, men innholdsmessig mener jeg at kanalene var like gode på å formidle resultatet, og jeg må nok si at jeg ikke synes den berømte tallknuseren til TV 2 var noe bedre enn NRK i år, sier Stenstrøm.

- Den viktigste konklusjonen var jo alle enige om - at Støre vant. Utover det var det svært få desimaler som skilte, legger han til.

- Diskusjonen pågår

Dagbladet har forelagt Stenstrøms meninger om TV 2-sendinga mandag for kanalens nyhetsredaktør Karianne Solbrække.

I en e-post skriver Solbrække:

«Fint at Oddvar ser på. Diskusjonen om form og farger pågår i alle hjem. Godt at selve innholdet faller i smak».

- Veldig fornøyd

Til tross for at NRK lå milevis foran TV 2, mener likevel nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 at de har grunn til å være fornøyd med gårsdagens sending og viser til at de øker i markedsandel sammenliknet med 2017, skriver Kampanje.

- Dette er en sending vi vet NRK alltid er mye større enn oss på. Det er vi forberedt på. Men vi i TV 2 har et fokus på å treffe med prognosene. Vi skal være best på tall når de slippes klokka ni. Og vi var nærmest valgresultatet, og det er vi stolte av. Jeg er veldig fornøyd med den innsatsen og sendingen vi har, sier Solbrække til Kampanje.

ETT MANDAT: Stortingsvalget 2021 kunne by på et par overraskelser. Vis mer

Hun sier videre at TV 2 var forberedt på at NRK skulle vinne kampen om TV-seerne.

- Det er bare å gratulere flinke folk i NRK, men dette var vi forberedt på. Vi mener vi dekker valget på TV 2-måten og har fokus på å lage den beste sendingen for nettopp våre seere, sier Solbrække.

Mellom klokka 21 og 23 var det i snitt 949 000 seere som fulgte med på NRKs valgsendinger, mens seertallet falt til 410 000 seere i tidsrommet 23 til klokken ti på to på natta.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer