Stenstrøm tok bakveien

Oddvar Stenstrøm og TV2 ønsker ikke å delta i noen debatt om «Holmgang». Stenstrøm selv nekter plent å svare på kritikken, og forsvant ut bakveien etter gårsdagens «Holmgang».

I Dagbladet i går kritiserte samfunnsforsker Erling Dokk Holm Stenstrøm for å «åpenbart fremme rasistisk og paranoid tankegang». Dokk Holm mener at Stenstrøm bør tas av skjermen straks.

I går var det klart for ukas «Holmgang» i TV2-lokalene på Karl Johans gate i Oslo. Tema var sex og samliv, og blant gjestene var pastor Jan-Aage Torp, redaktør Stein-Erik Mattsson i Aktuell Rapport, leder i AKP Jorun Gulbrandsen, Cecilie Kjensli fra Cupido og professor Bente Træen.

Avvist

Dagbladet ble vennlig, men bestemt avvist da vi besøkte TV2 i går kveld. Ingen ønsket å uttale seg, spesielt ikke Oddvar Stenstrøm selv.

- Han har overhodet ingen kommentarer, var beskjeden fra redaktør Stein Kåre Kristiansen. Og mens alle gjestene og publikum strømmet ut av studiodøra etter sending, tok Stenstrøm bakveien. Men kveldens gjester hadde ingenting imot å uttale seg om hvordan de opplevde å være deltakere i «Holmgang».

- Stenstrøm lar folk snakke, og er en demokratisk møteleder, mente Jorun Gulbrandsen.

- I dag var han nesten for snill, syntes Stein-Erik Mattsson.

- Det som kjennetegner Stenstrøm er at man aldri sitter med en følelse av at han tar parti for eller imot noen, sa Jan-Aage Torp.

- Han stiller de spørsmålene som folk sitter hjemme i stua og lurer på, dette er tv, det er underholdning, det er ikke meningen å gå i dybden, sa Cecilie Kjensli.

- Må tas på alvor

- Når noen oppfatter «Holmgang» som tendensiøst, blir det for lettvint av TV2 å avfeie det ved å si at det ikke er noe problem og at programmet har stigende seertall. Enhver beskyldning om at programmet fremmer hets og rasisme, må tas på alvor, sier Ramin-Osmundsen, påtroppende assisterende direktør i UDI.

Hun er i stor grad enig i Dokk Holms kritikk.

- Jeg mener ikke at man ikke skal ta opp problematiske spørsmål knyttet til for eksempel innvandrere, flyktninger og asylsøkere, men når fokuset blir entydig negativt, bidrar det til å gjøre noe med folks oppfatning av disse gruppene. Det er mangelen på balanse som gjør programmet så tendensiøst, mener Ramin-Osmundsen.

INGEN KOMMENTAR: Deler av redaksjonen i «Holmgang», Per Kristian Gudmundsen, Bjørnar Solheim og redaktørStein Kåre Kristiansen, slappet av etter sending i går kveld. Men Oddvar Stenstrøm dukket ikke opp. - Oddvar har overhodet ingen kommentarer, var beskjeden fra Kristiansen.