- Stenstrøm tør ikke å ta debatten

Oddvar Stenstrøm nekter å møte Abid Q. Raja til debatt om Holmgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag publiserte Aftenposten debattinnlegget «Oddvar Stenstrøm må av skjermen» av advokat og venstre-politiker Abid Q. Raja.

Raja kritiserer det han hevder er ledende og generaliserende spørsmål, og debattformuleringen: «Er radikale muslimer en trussel mot vestlige verdier?». «Jeg håper påtroppende TV2-sjef Alf Hildrum vil fjerne Oddvar Stenstrøm i debatt-programmet Holmgang fra skjermen for godt. For Holmgang er rå populisme», skriver Raja.

Nå har Raja blitt invitert til debatt av en rekke medier, men ikke mot mannen han ønsker å møte, Oddvar Stenstrøm.

Ovenfra og ned-holdning

- Jeg har blitt invitert til debatter i hele dag. I Dagsnytt 18 skal jeg møte Kåre Valebrokk, i Kanal 24 hun som er redaksjonsansvarlig. Stenstrøm tør ikke å ta debatten, men hevder han må fokusere på innholdet i neste program. Nok en gang viser han en ovenfra-og-ned-holdning. Det er åpenbart at han føler seg hevet over den offentlige debatten når han ikke en gang gidder å stille til debatt om premissene for sitt eget program, sier Raja.

Det er ikke første gang Abid Q. Raja går hardt ut mot Holmgang. I 2004 publiserte han et innlegg i VG, der han kom med en lignende kritikk av programmet. Da ønsket heller ikke Stenstrøm å diskutere Holmgangs metoder. I følge Journalisten stilte ingen fra TV 2-ledelsen til debatt om programmet.

Demokratiunderskudd

- Det som er det nye nå er at alle vil ha debatt, men at Oddvar Stenstrøm fortsatt ikke vil møte. Hvorfor tør han ikke å debattere innholdet i sine egne debattprogrammmer? Det viser et demokratiunderskudd i TV2. De forsøker å hevde at jeg hindrer ytringsfriheten, men det er Stenstrøm som gjør det. Hva er det han har å skjule? Hva er det han er redd for?

OPPGITT: Abid Q. Raja er oppgitt over at Oddvar Stenstrøm ikke vil stille til debatt om «Holmgang». Foto:Elisabeth Sperre Alnes
OPPGITT: Abid Q. Raja er oppgitt over at Oddvar Stenstrøm ikke vil stille til debatt om «Holmgang». Foto:Elisabeth Sperre Alnes Vis mer

Raja hevder at han ikke har blitt invitert til å stille på Holmgang etter at han skrev debattinnlegget i VG.

- Det sier litt om sensuren de driver med når jeg ikke har vært invitert til programmet siden 2004. Er ikke det å hindre ytringsfriheten? De sier at det jeg mener er helt uviktig, men jeg tør å påstå at jeg den meste brukte minoritetsrepresenanten i Norge. Det er ikke annet enn udemokratisk. Stenstrøm lager de spissede vinklene, men selv føler han seg hevet over den offentlige debatt. Og kom ikke her og si at han ikke er med i utvelgelsen av debattdeltakerne, sier Raja.

Valebrokk må ta debatten

Dagsnytt 18 og P4 bekrefter at de har bedt om at Stenstrøm skal stille til debatt, og fått avslag.

- Ja, det er riktig. Jeg har ikke snakket med ham selv, men ifølge informasjonssjefen i TV 2 er han mer opptatt med å lage programmene, enn å debattere dem, sier journalist Morgan Stenmark i Dagsnytt 18-redaksjonen.

Oddvar Stenstrøm ønsker ikke å kommentere kritikken fra Raja.

- Jeg vil ikke si noe. Jeg kan ikke stille til debatten om at jeg burde tas av skjermen. Hvis noen skal stille til debatt er det den som har redaktøransvaret, i TV2 er det Kåre Valebrokk. Det er den ansvarlige som skal ta debatten, sier Oddvar Stenstrøm til Dagbladet.no.

NB! Diskusjonen er stengt fordi flere av deltakerne ikke klarte å holde seg innenfor rammene for god debattskikk.

- Stenstrøm tør ikke å ta debatten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer