Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stephen Colbert blir presidentkandidat

...sammen med Spider-Man. Vent, hva?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mens komiker og programleder i satireprogrammet «The Colbert Report», Stephen Colbert, ikke lyktes i sitt forsøk på å bli president, så stiller han nå til valg i et annet univers - Marvel-universet.

I et kommende nummer av tegneserien The Amazing Spider-Man er den populære satirikeren portrettert over åtte sider, som amerikansk presidentkandidat og superheltens partner, melder forlaget på hjemmesidene.

Tegneserie- president!
- I et univers hvor en kar får superkrefter fra et edderkoppbitt, så gir det fullstendig mening at Stephen Colbert kan være en levedyktig presidentkandidat, sier tegneserieskaperen Mark Waid til New York Daily News.

Waid utdyper til newsarama.com at historien handler om at Colbert, i et øyeblikks nedtrykthet, fornekter egen identitet etter at velgerne snur ham ryggen.

Spider-Man gir ham motivasjonen tilbake under den lett modifiserte Spidey-filosofien om at «Med stor makt kommer et stort politisk ansvar».

Trøstepremie
- De er en slags partnere. Vel, Colbert tror de er partnere mens Spider-Man forteller ham at de ikke er det, sier Wade.

Det var i fjor at Stephen Colbert iverksatte et seriøst forsøk på å bli amerikansk presidentkandidat - for både demokratene og republikanerne, samtidig.

Imidlertid falt planen om listeplass i hjemstaten South Carolina i grus, og ifølge Marvel Comics-redaktør Joe Quesada er Colberts liksom-presidentkandidatur i Spider-Man en form for trøstepremie, skriver New York-avisa.

COLBERT 08... gikk i vasken. Nå blir komikeren istedet presidentkandidat i tegneserien Spider-Man. Foto: SCANPIX
COLBERT 08... gikk i vasken. Nå blir komikeren istedet presidentkandidat i tegneserien Spider-Man. Foto: SCANPIX Vis mer
image: Stephen Colbert blir presidentkandidat
STEPHEN OG SPIDEY: Stephen Colbert som presidentkandidat, Spider-Man som superhelt. Hva kan gå galt?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!