FAVORITTEN FIKK JOBBEN: Stephen Colbert slo igjennom som reporter på «The Daily Show», og har hatt sitt eget talkshow i ni år. I kveld ble det klart at han skal erstatte David Letterman, når han pensjonerer seg til neste år. FOTO: SCANPIX/REUTERS/Jim Bourg
FAVORITTEN FIKK JOBBEN: Stephen Colbert slo igjennom som reporter på «The Daily Show», og har hatt sitt eget talkshow i ni år. I kveld ble det klart at han skal erstatte David Letterman, når han pensjonerer seg til neste år. FOTO: SCANPIX/REUTERS/Jim BourgVis mer

Stephen Colbert tar over etter Letterman

Lover å skaffe seg mellomrom mellom fortennene.

(Filtermagasin.no): For en knapp uke siden annonserte David Letterman at han gir seg med sitt tradisjonsrike «Late Show» når den nåværende kontrakten utløper i 2015.

CBS satte straks i gang med jakten på en erstatter, og i kveld annonsert de hvem det er som får den prestisjetunge jobben: Komiker Stephen Colbert, som i dag har talkshowet «Colbert Report» på kanalen Comedy Central.

I første omgang er det snakk om en femårskontrakt.

Skaffer seg mellomrom - Stephen er en svært talentfull og respektert vert, manusforfatter, produsent, satiriker og komiker. Tankevekkende samtaler, humor og innovasjon gjennomsyrer alt han gjør. Vi ønsker Stephen velkommen til CBS med stor stolthet, og ser veldig fram til å se hva han kan få til hos oss, sier Nina Tassler, styreformann i CBS, til The Hollywood Reporter

Colbert, som flere ganger har vært gjest hos Letterman, er tilsvarende glad:

- Jeg hadde aldri drømt om å følge i hans fotspor. Jeg er spent og takknemlig for at CBS valgte meg. Nå må du unnskylde meg, for jeg har planer om å file et mellomrom mellom fortennene mine, sier han, med henvisning til Lettermans berømte tanngard.

Dropper han maska? De fleste ekspertene holdt Stephen Colbert som favoritt til å ta over «Late Night» da Letterman offentliggjorde at han vil trekke seg.

Samtidig var det enkelte som mente det var på tide at en kvinne fikk sjansen - blant annet ble Amy Poehler og Ellen DeGeneres nevnt som mulige kandidater.

Colbert har hatt talkshowet «Colbert Report» på Comedy Central siden 2005, men kontrakten hans utløper hendig nok i 2015.

I dette talkshowet har han strengt tatt spilt en karakter, også kalt Stephen Colbert, som er en bedrevitende, konservativ politisk reporter, men New York Times skriver at han blir nødt til å droppe maska og være seg selv når han nå tar over «Late Night».

Det er ikke bestemt om den nye utgaven av talkshowet skal spilles inn i Los Angeles eller New York.

Denne saken er tidligere publisert på film- og tv-bloggen Filter.