Stephen Collins spilte pedofil prest i ny kortfilm

- Karakterene var så bra spilt, at vi ble rett og slett litt tomme for ord.

NY KORTFILM: Stephen Collins er best kjent i Norge for rollen han har hatt som syvbarnsfaren Eric Camden i «7th Heaven». Etter overgrepsanklagene kommer det nå fram at han har spilt pedofil prest i en ny kortfilm. Foto: NTB Scanpix
NY KORTFILM: Stephen Collins er best kjent i Norge for rollen han har hatt som syvbarnsfaren Eric Camden i «7th Heaven». Etter overgrepsanklagene kommer det nå fram at han har spilt pedofil prest i en ny kortfilm. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): En hel verden ble rystet da det i forrige uke ble kjent at skuespiller Stephen Collins (67), best kjent i rollen som prest og syvbarnsfar i TV-serien «7th Heaven», ble anklaget for overgrep

Nå skriver Hollywood Reporter at Collins nylig spilte hovedrollen som en pedofil prest i kortfilmen «Penance». Filmen hadde premiere på Catalina Film Festival bare dager før anklagene ble kjent.  

- Fikk frysninger Ifølge nettsiden skal filmen handle om en mann som tar en beslutning om å rense sine indre demoner. Presten, som er spilt av Collins, avslører en begravd fortid og viser blant annet opp bilder av små barn. 

I et videointervju, som Hollywood Reporter viser på sin nettside, forklarer direktør for Catalina Film Festival Ron Truppa om sjokknyheten. 

- Vi synes filmen hadde et tøft tema og tok det som et bra kunstnerisk verk. Da nyhetene kom mer og mer fram fikk vi frysninger, sier han og legger til:  

- Karakterene var så bra spilt, at vi ble rett og slett litt tomme for ord. 

Tatt av skjermen Selv om innspilling av siste episode av «7th Heaven» ble gjort i 2007, har serien siden gått i reprise på tv verden over. Også i Norge har den vært svært populær, og har de senere årene blitt sendt på TV Norge.

Overgrepsanklagene skal imidlertid ha ført til at serien er blitt tatt av for godt i USA og Norge

- Vi besluttet å ta serien, og vil finne et program som kan erstatte det. Selv om det ikke foreligger noen dom, er dette en svært grov sak. Vi har hørt tilståelsene som er blitt publisert av nettstedet TMZ, og ønsker på ingen måte å støte ofre eller pårørende som har opplevd lignede saker. Derfor tar vi serien av, fortalte kommunikasjonsdirektør i TVNorge og SBS Discovery, Espen Skoland til Dagbladet da saken ble kjent.