«Game of Thrones»

Stephen Dillane hatet å spille Stannis Baratheon i «Game of Thrones»

- Jeg trodde ingen ville finne opptredenen min troverdig, og jeg var ganske motløs mot slutten, sier Stephen Dillane.

STANNIS: Stephen Dillane i rollen som Stannis Baratheon i den populære serien «Game of Thrones». I et intervju med The Times avslører han at han aldri var spesielt fornøyd med sin egen framføring. Foto: HBO Nordic / Helen Sloan
STANNIS: Stephen Dillane i rollen som Stannis Baratheon i den populære serien «Game of Thrones». I et intervju med The Times avslører han at han aldri var spesielt fornøyd med sin egen framføring. Foto: HBO Nordic / Helen Sloan Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stephen Dillane (60), som spilte Stannis Baratheon i supersuksessen «Game of Thrones», var misfornøyd med hele rollen, og trodde ikke noen ville finne skuespillet hans troverdig.

Det avslører skuespilleren i et intervju med The Times.

Stephen Dillane hadde rollen som hærføreren Stannis Baratheon i fire sesonger av den populære serien, men var aldri spesielt fornøyd med sin egen framføring, skriver nettstedet.

- Ikke engasjert

OBS - artikkelen inneholder spoilere for «Game of Thrones».

Se ferdig sesong fem, og kom tilbake og les denne saken!

Dillanes nærmeste medspillere i serien er Liam Cunningham, som spiller Ser Davos Seaworth, og Carice Van Houten, som spiller Lady Melisandre.

- I etterkant har jeg fundert på det, for å se om jeg klarte å finne ut hva som egentlig skjedde. Liam Cunningham er så lidenskapelig opptatt av serien. Han engasjerer seg på en måte som jeg synes er ganske rørende, men det er ikke slik jeg har hatt det, forklarer Dillane til The Times.

Lettelse

Med trollkvinnen Lady Melisandre som sin rådgiver forsøker Stannis Baratheon, som mange andre i serien, å sikre seg jerntronen – blant annet ved å ofre sin egen datter for å vinne ildgudens gunst før et stort slag.

Men Baratheons higen etter tronen får til syvende og sist fatale konsekvenser. Ifølge The Times var det en enorm lettelse for Stephen Dillane da Stannis Baratheon endelig døde.

- Jeg var helt avhengig av at Liam fortalte meg hva scenene handlet om — jeg visste ikke hva jeg gjorde før vi var ferdig med å filme, og det var for seint. Skaden hadde skjedd. Jeg trodde ingen kom til å finne opptredenen min troverdig, og jeg var ganske motløs mot slutten. Jeg følte jeg hadde bygget et slott uten grunnmur, sier han.

Vet lite om seriene

Spesielt er han kritisk til at han som skuespiller ikke vet hva som kommer til å skje i serien, og viser til sin erfaring både med «Game of Thrones» og serien «The Tunnel», den britisk-franske versjonen av den skandinaviske «Broen».

Her spiller han etterforskeren Karl Roebuck, den britiske utgaven av Martin Roede. Den kanskje mer kjente kompanjongen Saga Norén blir i denne utgaven til Elise Wassermann, og spilles av Clémence Poésy.

«The Tunnel» har etter hvert utviklet seg vekk fra moderserien, i retning av en egen identitet.

- Du spør feil person om hva som kommer til å skje i serien, for vi aner ikke. Det er rett og slett galt. Vi kan bare si hvordan vi jobber med det, men resultatet vil sjelden være i nærheten av hva vi tror det blir. Serien går gjennom så mange forandringer før det når tv-seeren, at hva nå enn vi tror vi gjør, blir irrelevant, sier han.

USIKKER AVSLUTNING: Fans har vært usikre på framtiden til noen av karakterene etter den nervepirrende avslutningen av den sjuende sesongen av «Game of Thrones». Ferske bilder fra Belfast har nå gitt nytt håp til fansen. Video: HBO / Catherine Donnelly Vis mer Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer