Anmeldelse film «All the Money in the World»

Steppet inn for Kevin Spacey, ble det beste i filmen

Erstatningen Christopher Plummer trekker alle blikk til seg i «All the Money in the World» .

«ALL THE MONEY IN THE WORLD»: Christopher Plummer måtte steppe inn lynraskt da Kevin Spacey fikk sparken, men viser her hvorfor han egentlig var førstevalget til å spille styrtrike J. Paul Getty. Video: Sony Pictures Entertainment Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Christopher Plummer ser ut som en gammel, uutgrunnelig løve. I rollen som J. Paul Getty, den styrtrike oljemagnaten som nektet å betale løsepenger for den kidnappede sønnesønnen sin, er han både monstrøs og sjarmerende; den tilskueren stadig er nysgjerrig på og lurer på hva vil gjøre.

Erstattet Spacey

Også utenfor filmen har Plummers rolle vært gjenstand for nysgjerrighet, om enn av helt andre grunner. «All the Money in the World» var ferdig innspilt, med Kevin Spacey i rollen som Getty, da Spaceys seksuelt uhumske fortid tok ham igjen. Den åtti år gamle regissøren Ridley Scott blunket knapt.

Han erstattet Spacey med sitt opprinnelige førstevalg, Plummer, og spilte inn store deler av filmen på ny. Nå når resultatet foreligger, fremstår Plummer som alt annet enn en nødløsning. Han er et gravitasjonspunkt i filmen, selv om han slett ikke er hovedpersonen.

Harde forhandlinger

Det er nemlig Gettys eks-svigerdatter Gail Getty (Michelle Williams), som opplever at sønnen blir kidnappet av italienske ekstremister, og Fletcher Chase (Mark Wahlberg), eksagenten og altmuligmannen som blir satt til å hjelpe henne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer