«Valkyrien» på NRK

Sterk åpning for NRKs nye dramasatsing

Nærmere 900 000 nordmenn benket seg foran TV-skjermen i går for å se premieren på «Valkyrien».

FÅR SKRYT: «Valkyrien», med Pia Halvorsen, Sven Nordin og Pål Sverre Hagen i sentrale roller, hadde premiere på NRK i går kveld. Serien får skryt i sosiale medier. Foto: Erik Aavatsmark / Tordenfilm
FÅR SKRYT: «Valkyrien», med Pia Halvorsen, Sven Nordin og Pål Sverre Hagen i sentrale roller, hadde premiere på NRK i går kveld. Serien får skryt i sosiale medier. Foto: Erik Aavatsmark / Tordenfilm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går kveld hadde dramathrilleren «Valkyrien» dobbeltpremiere på NRK1.

Les Dagbladets anmeldelse her.

Første episode ble sett av hele 885 000 nordmenn, mens andre episode sanket 813 000 seere, opplyser NRK.

- Jeg er kjempefornøyd. Det er veldig, veldig bra tall, sier «Valkyrien»-regissør Erik Richter Strand til Dagbladet.

Til sammenlikning ble første episode av «Mammon» i 2015 sett av 966 000, mens premieren på «Halvbroren» i 2013 ble sett av 1 033 000.

Første episode av «Lilyhammer» bikket også millionen da serien hadde premiere i 2012.

Lyssky virksomhet

Regissør Strand mener at «Valkyrien» tallmessig er oppe hvor de store seriene hører hjemme.

- Spesielt med tanke på at TV-tittingen de siste årene, siden «Halvbroren», har forandret seg såpass mye, og blitt skjøvet i retning strømming og opptak. De store seriene på NRK klarer fremdeles å samle seerne. Jeg er positivt overrasket og glad, slår Strand fast.

UNDERVERDEN: Lik brennes på bålet og pasienter oppsøker en illegal klinikk under jorda i NRKs nye storsatsing «Valkyrien» som hadde premiere 1. januar 2017. Video: NRK Vis mer Vis mer

«Valkyrien» har Sven Nordin i hovedrollen som kirurgen Ravn, som tar ekstreme grep når legekona Vilma (Pia Halvorsen) blir syk.

Ravn inngår en lyssky pakt med sin tidligere pasient Leif (Pål Sverre Hagen), og etablerer en klinikk på nedlagte Valkyrien t-banestasjon i Oslo.

«Lover godt»

Serien fikk solid respons i sosiale medier i går kveld, der flere var kjapt ute med å rose NRKs nye dramasatsing.

«Valkyrien lover godt. Dagens to episoder var bra. Klarer vi å bli like flinke som danskene til å lage TV-serier?» spør Åse Thomassen.

Twitter-brukeren Heidi slår fast at hun og NRK har en date de kommende seks søndagene, mens Halvor Dahl ikke er like fornøyd. Han skriver:

Regissør Strand lar seg ikke påvirke nevneverdig av negative tilbakemeldinger som ovennevnte.

- Det er en helt naturlig reaksjon i vår tid, hvor alle er kritikere og alle har en mening og stemme som kan bli hørt i sosiale medier. Det er et fint bevis på at folk følger med, sier Strand, og legger til:

- At folk har behov for å ytre seg må jeg bare ta som en god ting; at serien engasjerer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer