Sterk bokvår

Bokvåren byr på uvanlig mange norske romaner - i tillegg til den vanlige vårmengden av krim og oversatt skjønnlitteratur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Våren pleier å være fattig på nye, norske romaner. Men i år står en rekke spennende utgivelser for døra, skrevet både av norske og oversatte forfattere.

På den norske lista spenner miljøene vidt, men det synes å være en tendens til romaner med hovedpersoner som mer eller mindre frivillig kommer på sporet av sin egen fortid - i leting etter seg selv.

Finansmann

I februar kommer Jonny Halbergs nye roman, «Tvillingen». Boka handler om finansmannen Adam Egeberg, som har tråkket feil og gått i dekning på Mallorca. Men Egeberg drar hjem igjen etter å ha fått høre at det har oppstått problemer hjemme hos mora, som lever sammen med hans tilbakestående bror. Det viser seg at mora har forsvunnet. Letingen fører ham til farens hjembygd i Trøndelag, der mysteriene rundt fortida tårner seg opp.

Karin Fossums nye roman «Brudd», forteller om en forfatter som blir oppsøkt av en ensom mann som ønsker at hun skal skrive om ham. Livet hans er preget av noen tøffe valg han har måttet gjøre, og boka tegner et psykologisk portrett av denne personen.

Bildilla

Journalisten Lars Mytting røper i debutromanen «Hestekrefter» sterk kunnskap om klassisk bensinstasjondesign, bilestetikk og livet i smøregrava. Yvonne C. Kuhn var en av vinnerne i Gyldendals kjærlighetsroman-konkurranse i 2004. Hennes humoristiske talent kommer til uttrykk også i oppfølgerboka «Den riktige Rafferty», om en 17-åring på leiting etter sin egen bakgrunn. Sigmund Løvåsen, som brakdebuterte med romanen «Nyryddinga», følger opp med «Brakk».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer