Sterk Brandy

Brandy er som en frisk bris.

CD: Brandy Norwood har vært i musikkbransjen siden hun var en neve stor. Debutplata «Brandy» (1994) kom da hun var femten, og gjennom årenes løp er hun blitt en av de artistene man kan observere utvikle seg fra album til album.

Store omveltninger

Etter at hun ga ut tredjeskiva «Full Moon» for to år siden, har Brandy fått barn, skilt seg, og inngått et tett samarbeid med superprodusent Timbaland.

Hun har med andre ord gått igjennom store omveltninger i livet, forandringer som har funnet veien inn i låtmaterialet. Heldigvis. For hvem som helst kan synge inderlige r&b-låter om kjærlighet og utroskap. På «Afrodisiac» lar Brandy derimot lytteren få innblikk i aspekter ved popstjernelivet vi som regel ikke hører noe om. Timbaland har så absolutt funnet en verdig arvtaker til avdøde Aaliyah.

Lett og ledig

Og det utnytter han til fulle. Han overøser henne med produksjonsmessig kjærlighet, og albumet er blitt en lett og ledig affære. Kanye West dukker opp som produsent på den sjarmerende singelen «Talk About Our Love» . Nydelige «Focus» er sval og behagelig, som å krype under ei nyluftet dyne, og på «I Tried» sampler Timbaland søren meg også Iron Maiden.

Likevel er det ingenting som forbereder en på sistesporet «Should I Go» . Den er den vakreste r&b-låten hittil i år. Ikke bare fordi den sampler Coldplays «Clocks» eller fordi Brandy har en stemme som er ren som nyvasket hår.

Selvinnsikt

Det er fordi hun uttrykker en imponerende selvinnsikt når hun spør seg selv om musikkbransjen virkelig er verd det. Hun synger: «I am standing on the edge of the industry / wondering if is all that important to me / ... / Should I go, should I stay? / I'm in control either way.»

Så da er det bare å prise seg lykkelig for at hun ble i bransjen og ga ut «Afrodisiac».