Sterk debut, sterke oppfølgere

En sanger, en trompeter og en tubaist står fram med autoritet og skaperkraft på nye norske album.

UTTRYKKSKRAFT: Rita Lovise Haugseggen synger seg rett inn i jazzvokaleliten med sitt debutalbum «Craving Coffee». Pressefoto: Christina Børding
UTTRYKKSKRAFT: Rita Lovise Haugseggen synger seg rett inn i jazzvokaleliten med sitt debutalbum «Craving Coffee». Pressefoto: Christina Børding Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Med debutalbumet «Craving Coffee» nøyer ikke sanger/gitarist Rita Lovise (Haugseggen) seg med å banke på døra til den norske jazzvokaleliten.

Væpnet med egne sanger og formidabelt båret av et band stint av ujålete ferdigheter blåser hun døra av hengslene med en poetisk og sanglig uttrykkskraft som er sjelden vare.

Litt spissing av diksjonen, spesielt i mørkere toneleier, og hun er en formidler helt i toppsjiktet.

BLANT de innvidde har superlativene summet om 34-åringen i noen måneder. Debutalbumet vil utvide antallet summere, der det forener tilgjengelig melodiøsitet med uventede vendinger og et fjellstøtt, swingende spill, alt mens Rita Lovises dramatiske vokal trenger langt inn på cabaretens enemerker med bilderik intensitet og effektiv mørk/lys-dynamikk.

At saksofonist Henning Gravrok, pianist Bjørn Andor Drage, bassist Bjørn Alterhaug og trommeslager Finn Sletten musiserer på høyt nivå, er knapt noen overraskelse. Men at Rita Lovises sanger skulle bli en så åpenbart inspirerende møteplass for alle fem at en god, lekelysten bandfølelse gjennomsyrer hele albumet, kommer likevel som et herlig lite gledesjokk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.